Žuta crta

Žuta crta

Posvemašnje otuđenje dio je naše svakodnevice, a žute crte na aerodromima, u državnim institucijama, pa čak i u wellness centrima usmjeravaju ne samo čovjekovo kretanje, već i, više nego simbolički, tijek životnih postupaka kao i međuljudske odnose.

Predstava ''Žuta crta'' nastala je po tekstu njemačkih dramatičarki Julie Zeh i Charlotte Roos, u režiji Ivice Buljana, a dio je dvogodišnjeg koprodukcijskog projekta Zagrebačkog kazališta mladih i Državnog kazališta Braunschweig pod nazivom ''Pozor: Pioniri''. Autorice, među inim, propitkuju kako na pojedinca djeluje sistem posvemašnjeg nadzora u svrhu održavanja elementarne sigurnosti i široki dijapazon represije. Također vrlo hrabro i aktualno unose u dramsko tkivo suvremene teme od ekologije, održivog razvoja, ciničnog kapitalističkog poslovanja do izbjeglica i intelektualno-umjetničkih dvojbi.

U predstavi glume Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer. U ''Žutoj crti'' prvi put se kao scenograf okušava proslavljeni hrvatski slikar Lovro Artuković, dok je kostimografkinja predstave, Ana Savić Gecan.

U suradnji s Zagrebačkim kazalištem mladih poklanjamo vam 2x2 ulaznice za izvedbe predstave ''Žuta crta'' 3. i 4. siječnja. Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "Žuta crta" i svojim podacima na info@gricni.com! Molimo Vas da navedete i dan za koji se prijavljujete. Prijave primamo do do 16 sati. Sretno!

Po dvije ulaznice osvojile su Ana Janeković, Kristina Sklepić, Ankica Vukelić i Sonja Mandić. Čestitamo! Hvala svima na sudjelovanju!

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

NEKA BOLJI POBIJEDI
Dama i Skitnica
Mršavljenje bez dijete
Urban & 4 s 'Kunderom' u Aquariusu
Strankinja
Samice u ZKM-u
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!
Sebenico - ''DOBRA VEČER, UZORITA''
Vlado Tuđa - I ♥ NY
Moj sin samo malo sporije hoda
Stoljeće mudrosti
ALVIN I VJEVERICE 3
"Sramota" u kinima!
Malo je dovoljno
Drugi rođendan Gricnija!

Gricni kategoriju