XV. FAKI

XV. FAKI

Petnaesti po redu Festival alternativnog kazališnog izričaja održat će se od 24. do 27. svibnja u Autonomnom kulturnom centru Medika, te osim domaćih snaga ugostiti i izvođače iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Belgije i Francuske.

FAKI (Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja) neprofitan je kazališni festival s naglaskom na subverzivne kazališne marginalce. Već 15 godina organizira ga Attack! (nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama koje vode ka slobodnom društvu), nekad Autonomna tvornica kulture, danas Autonomni kulturni centar. Sadržajna poveznica je subverzija koja šokira, upozorava, ili naprosto komentira dominantnu kulturu kazališnim i srodnim jezicima. Svi programi su besplatni, Festival ne ostvaruje profit, a svi prihodi namijenjeni su ispunjavanju financijskog plana koji je unaprijed definiran. Festival je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstva kulture i Open society Institute-a.
Program Festivala možete pogledati OVDJE.
FAKI

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Susan Perrow - radionica
DANI EUROPSKOG FILMA: PIRAN - PIRANO
Probe - Ivan Androš
Fedrina ljubav
Volite li Johna Cagea?
Replica - Ivan Šibenik
BEMTEUMOZAK
Arthur
High Places u atriju &TD-a
Zatvaranje ljubavi
Alan Bradley u Zagrebu
Hotel na uglu gorkog i slatkog
SCREEN on the GREEN
Diktator osvaja Hrvatsku
Biser Kine - Anchee Min

Gricni kategoriju