Vodni rat

Vodni rat

Damir Bartol Indoš, legenda hrvatske performerske scene, u suradnji s Tanjom Vrvilo, nakon “Igre rata” iz 2011., priprema još jednu predstavu “ratnog” naslova. “Vodni rat” u fokus stavlja jedan od najvažnijih elemenata, kako za funkcioniranje ljudskog tijela, tako i za održavanje života na Zemlji uopće: vodu.

Voda koja, od prirodnog resursa polako postaje roba i u mnogim krajevima svijeta prelazi u privatno vlasništvo moćnih korporacija te uzrokuje nemire i različite “ratne igre”. Prema nekim predviđanjima, ratovi 21. stoljeća će se voditi upravo zbog vode. Indoš i Vrvilo tretiraju vodu kao političko i umjetničko pitanje kroz prirodne i emocionalne pustinje kod Wilhelma Reicha i Vladimira Čerine, inspirirani pobunama mnoštva protiv privatizacije vode, čak i kiše, u bolivijskom gradu Cochabambi i kartične regulacije pristupa vodi u Južnoj Africi.

Slike vode kod E. A. Poa, kiše kod V. Čerine, ... kod Indoša i Vrvilo ulaze u glatku hidrauličku sliku vode s opružnim muzičkim strojevima: šahtofonima. Dva novoizgrađena šahtofona u “Vodnome ratu” u unutrašnjosti imaju (uz nadzorne kamere i vlastita svjetla) ugrađene bačve s oprugama, a treći ima limeno korito za magnetsku kišu s bas gitarom. Indošev šahtofon, inače predstavljen u “Igri rata” pobjednik je ovogodišnje T-HT@MSU nagrade te je time postao dio zbirke MSU-a.

Izvode: Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo (hidraulička šahtofonija), Ana Hušman (filmske i video slike), Ivan Marušić Klif (nadzorne kamere i zvuk)
Svjetlo: Damir Kruhak
Koprodukcija: DB INDOŠ Ekstremno muzičko kazalište –Teatar &TD - Perforacije
Izvori: W. Reich, V. Čerina, F. Bertini, V. Shiva, O. Olivera Foronda, G. Deleuze & F. Guattari, G. Bachelard, K. Whittfogel, G. Petrović, Gang of Four.
Uz potporu: Ministarstvo kulture RH, Ured za kulturu Grada Zagreba

U petak i subotu, 23. i 24. studenog, u Kinu SC na rasporedu je predstava ''Vodni rat'', a mi Vam poklanjamo 2x2 ulaznice za obje izvedbe. Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "Vodni rat" i svojim podacima na info@gricni.com! Molimo Vas da navedete i dan za koji se prijavljujete. Prijave primamo do petkka, 23. studenog, do 16 sati. Sretno!

Ivana Zorić i Martina Domladovac osvojile su ulaznice za izvedbu predstave 24. studenog. Čestitamo!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Malo je dovoljno
Martovske ide
TOTALNA RASPRODAJA!
NLO-i - Leslie Kean
Koji je tvoj broj?
Kako biti odrasla osoba u vezi
"Ideš dalje" u Berlinu
DANI EUROPSKOG FILMA: OBITELJ
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Doktrina šoka
Zaraza
TOLSTOJEVA POSLJEDNJA STANICA
Diktator osvaja Hrvatsku
Bolero - Davor Suhan
ZOMantično ROMANTIČNO

Gricni kategoriju