Vjerno susjedstvo

Vjerno susjedstvo

Roman Tane French Vjerno susjedstvo proglašen je najboljim romanom po izboru najveće svjetske internetske knjižare Amazon za 2010. godinu. Tana French autorica je četiriju romana, a Vjerno susjedstvo prvi je od njih preveden na hrvatski jezik.

Radnja romana smještena je u današnji Dublin i precizno se bavi obiteljskim odnosima koji ponekad poprimaju obrise gotovo terorističkih organizacija. Tana French pokazala je ovim romanom da nije bez razloga postala vodećom autoricom psiholoških i kriminalističkih romana. Roman je s engleskoga preveo Ozren Doležal, a izašao je u nakladi Mozaik knjige.
vjerno_susjedstvo

Cijeli tijek života Franka Mackeyja odredio je jedan trenutak kada mu je bilo devetnaest. Trenutak u kojem se njegova djevojka, Rosie Daly, nije pojavila na dogovorenom sastanku i nije pobjegla s njim u London kao što su planirali. Frank od nje, ili o njoj, nikada više nije čuo ni rijeci. Dvadeset godina poslije, Frank još živi u Dublinu i radi kao prikriveni istražitelj. Raskinuo je sve veze sa svojom problematičnom obitelji. A onda mu sestra javlja da je pronađen Rosien kofer

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

10 MINUTA POZORNOSTI
Đavli od papira - Zoran Pilić
DANI EUROPSKOG FILMA: OTMICA HEINEKEN
Snaga sirovog
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Dražen Pavlović - magija iz kista!
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
General Woo - Verbalni Delikt
HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Počinje SCREEN on the GREEN!
Jane Eyre
Dječak crne mambe
ŠTO JE STOICIZAM?
Koko i duhovi

Gricni kategoriju