Vedran Šilipetar, slikar i skulptor

Vedran Šilipetar, slikar i skulptor

Vrlo svestrani i osebujni mladi umjetnik koji će sam za sebe izjaviti da umjetnost nije njegovo zanimanje nego poziv. Pošto su mu podjednako dragi i glazba i likovnost, Vedran je onaj tip umjetnika koji se ne može svrstati ni u jednu ladicu a još manje ga možemo determinirati žanrom ili etiketom gdje pripada.

Vrlo atraktivnog izgleda i modnog izričaja, neformalno je u mnogo navrata proglašavan stilskom modnom ikonom Pule. Modu doživljava vrlo osobno, ali i zaigrano, pa njegov stil vibrira od rock-glama do dandyjevskog dječarca. Vedran Šilipetar diplomirao je na riječkoj Akademiji primjenjenih umjetnosti te 2007.godine postao profesor likovne umjetnosti. Radio je u prosvjeti, predavao klincima u osnovnim i srednjim školama i sudeći prema reakcijama bio jedan od omiljenih profesora.


Glazbom se bavi odmalena, a prvi album pod pseudonimom MOLL ROLL objavio je 2009.godine nakon čega se njegov život dosta promijenio. Polako, ali sigurno u radijskom eteru pojavila se glazba jednog novog dečka iz Pule koji stvara radijski pop-rock. Iako nije ostvario turbulentnu glazbenu karijeru, Vedran marljivo stvara, a dokaz tome je i njegov aktualni singl  ''To nisi ti'' koji polagano osvaja domaći radijski i televizijski eter. Do sada je nastupao na nekim festivalima poput Dore 2008. godine, Melodija Mostara, Mediafesta.

Kantautor je i autor gotovo svih svojih pjesama. Specifičnost Vedrana je da sa jednakom strašću pristupa glazbi kao i likovnosti. Kako sam kaže da je neodvojiv od onoga što stvara. Također je odličan strip autor, te godinama objavljuje strip satiru Elvis brižni u kojoj je ironičan prema svim vlastima i dekadenciji ljudskog roda uopće, a bavi se i likovnom kritikom u Glasu Istre. Njegove skulpture i slike su jedna posebna priča u kojoj autor uistinu uživa jer u njima prenosi svu svoju osjetilnu sferu. Tako su one prožete iskonskim ljudskim emocijama te posjeduju vibrantnost između  napetosti i čežnje, ljubavi i usamljenosti, erotike i patnje.


Do sada se predstavio sa izložbama svojih radova u većim svjetskim gradovima poput Moskve, Bratislave, Barija, Beograda. Jako je ponosan i sretan jer je krajem rujna na samostalnoj izložbi u Bratislavi na predstavio svojih 30- tak radova iz novijeg ciklusa stvaralaštva. Izložbu su posjetili hrvatski ambasador te eminentni ljudi kulturnog svijeta Bratislave.

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 3.3 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Dječak crne mambe
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!
Stoljeće mudrosti
Pobjednici festivala "Organ Vida"
Zimnica - Tončika Cukrov
Crvena kapela
Danak anđelima
Danas počinje Animafest!
Prolazi sve
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Patak Dodo
Zagrebački pentagram
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Idiot u ZKM-u
Dimljena haringa bez senfa

Gricni kategoriju