Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a

Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a

Mlada akademska violinistica Tena Novak Vincek iz Zagreba, široj publici poznatija kao članica sastava: "Tena Novak", "Fjodor", "Nimbus dei" i mnoštvu drugih eksperimentalnih, konceptualnih i multimedijalnih projekata, inicira, uz suradnju Muzičkog Salona Studentskog Centra u Zagrebu, večer autorske glazbe.

Kompozicijom i improvizacijom bavi se od petnaeste godine. Do sada je napisala dvanaest kompozicija, a praizvela pet, uz suradnju klaviristice Dine Katnić. Glazba koju sklada je pod utjecajem progresivnog rocka, folklora, klasike i minimalizma, a sama bi autorica taj žanr opisala kao "progresivni minimalizam". Na programu je: "Vilinski ples" br.4, za violinu solo,"Plesni uzorci"za klavir,"Pokret" za violinu i klavir, Trio za violinu klavir i violončelo, "Studija za dvije električne violine i space echo".

Glazbu izvode: Dina Katnić- klavir, Mariaberta Blašković -violončelo, Lucija Stanojević -el. violina, Tena Novak Vincek- violina, el. violina. Koncert će biti popraćen video projekcijama koje je pripremila i osmislila montažerka Hrvoslava Brkušić. Autorska večer je pokrenuta s ciljem predstavljanja opusa umjetnice i njenog pokušaja poticanja muzičara i umjetnika na multidisciplinarnost, kreativnost, improvizaciju i njihova vlastita istraživanja izvan akademskih okvira.

Koncert mlade akademske violinistice Tene Novak Vincek, održat će se u četvrtak, 31. svibnja pod, nadajmo se vedrim nebom u Atriju&TD-a, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice je 35 kuna, a za studente 20. Ukoliko se ipak "posreći" kiša, koncert seli u MM centar.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Filmske preporuke za (anti)Valentinovo
Samice u ZKM-u
7. Kreativna događalica
Izložba povodom 40 godina Animafesta
DANI EUROPSKOG FILMA: PIRAN - PIRANO
Jane Eyre
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Koordinate sreće
Strankinja
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
Klapski Woodstock
Priča o knjigama
Vojvotkinja u KIC-u
General Woo - Verbalni Delikt
Vjerno susjedstvo

Gricni kategoriju