Susan Perrow - radionica

Susan Perrow - radionica

Kako pomoći svom djetetu na putu socijalizacije koja može nehotice uništiti djetetovu individualnost i snagu volje? Kako mu dati pouku i korigirati ponašanje bez apstraktnog moraliziranja? Kako razvijati imaginaciju? Sve je to moguće postići koristeći iscjeliteljsku moć priče.

Priča lako nalazi put do dječje duše, a ako je bogata lijepim slikama i istinitom simbolikom, može dotaknuti najdublje slojeve duše i tamo ostaviti trajan utisak mijenjajući pritom djetetov odnos prema sebi i svijetu.

 Susan Perrow, australska je pedagoginja i spisateljica koja ukazuje na iscjeljujuću moć bajki i priča za djecu. U svojoj knjizi ''Terapeutske bajke'' i priče, koja je prevedena i na hrvatski jezik (Ostvarenje, 2010.) objašnjava kako umjetnička snaga metafore može pomoći djetetu da na podsvjestan način izađe na kraj sa svojim strahovima, tugama, frustracijama... Osim što su u knjizi sakupljene priče s raznih strana svijeta, razvrstane prema ponašanjima kojima se obraćaju, autorica također poučava čitatelja kako da sam kreira priču za svoje dijete. Knjiga je jako čitana i popularna među odgojiteljima i roditeljima koji istražuju posebne, kreativne načine da pomognu svojoj djeci.

 Kao gošća IWP-a, ''Škole za sutra'', Susan Perrow će u Waldorfskoj školi u Zagrebu, Jakuševečka 6, održati dvije radionice za javnost:

  · Priče koje razdanjuju noć – ljekovita moć priče
     Radionica koja će Vas uputiti u iscjeliteljsku moć priča i probuditi Vaše kreativne potencijale u smjeru osposobljavanja za stvaranje vlastitih  terapeutskih priča.

- primjeri, ideje i postupci za pisanje iscjeljujućih priča

- istraživanje izlječujuće moći metafore

- vođenje kroz proces stvaranja vlastitih priča za različita nepoželjna ponašanja i situacije

     Vrijeme: 1. - 2. lipnja 2012. godine (petak 15.00-20.30; subota 9.00-17.00 sati)

     Mjesto: Waldorfska škola u Zagrebu, Jakuševečka 6

  · Tapiserija discipline - kreativni pristup discipliniranju male djece
     Radionica na kojoj ćete istražiti različite kreativne načine discipliniranja male djece koji se mogu usporediti tkanjem skupocjene tkanine.

- disciplina kao rezultat umjetničkog rada: tapiserija

- osnovne niti skupocjenog tkanja: ritam i dosljednost, granice – nježne i čvrste, poštivanje prava na djetinjstvo, misliti unaprijed – naslutiti problem dok je još u zametku

- potka skupocjenog tkanja: kako upotrijebiti igre, humor, pjesme i rime, kreativno govorno izražavanje

     Vrijeme: 4. - 5. lipanj 2012. godine (ponedjeljak i utorak od 15.00 - 20.30)

     Mjesto: Waldorfska škola u Zagrebu, Jakuševečka 6

U subotu 2. lipnja. 2012. Susan Perrow će gostovati na Festivalu bajki u Waldorfskoj školi u Zagrebu, Jakuševečka 6. Voditelj i moderator Festivala je proslavljena hrvatska pripovjedačica Jasna Held, a dodatne informacije o Festivalu i radionicama saznajte na www.waldorfska-skola.com.

Vjerujemo da smo vas dovoljno zainteresirali da se poželite i Vi pridružiti Festivalu i radionicama ili barem upoznati sa slavnom doktoricom priča!

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Lea i Darija - Soundtrack
Drugi rođendan Gricnija!
Koncert "Na treću"
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Jane Eyre
Izumi i otkrića
Dražen Pavlović - magija iz kista!
Elitna postrojba 2
Pobjednici festivala "Organ Vida"
Lijepa naša
6. Kreativna događalica​
Probe - Ivan Androš
U zaklon
Kimiko - iz sobe do slušatelja!
Foto radionica u KSET-u

Gricni kategoriju