Surveillance Of The Environment

Surveillance Of The Environment

Nakon višegodišnjeg glazbenog rada i profiliranja vlastitoga zvuka, Embassy 516 za Geenger Records 2012. godine objavljuju studijski prvijenac nazvan „Surveillance of the Environment“. Album kroz 12 skladbi koji u cijelosti sami potpisuju projicira i socijalnu poetiku benda.

Gricni je već ranije imao priliku porazgovarati o bendu, snimanju albuma i planovima s glavnim autorom, vokalom i gitaristom Žarkom Dragojevićem, a sada imamo to zadovoljstvo najaviti predstavljanje albuma "Surveillance Of The Environment"! U ponedjeljak, 14. svibnja 2012. u zagrebačku knjižaru Rockmark s početkom u 17:16 (5:16) sati. O albumu će govoriti članovi benda Embassy 516 i predstavnik MTV Hrvatske Sanjin Đukić. Nakon predstavljanja albuma, bend će i uživo izvesti određene skladbe s prvijenca koji je već sada osvojio radio postaje, hrvatske i regionalne glazbene ljestice, no, najvažnije naklonost kritike.

Embassy 516 na hrvatsku glazbenu scenu nastupaju s novom etikom i estetikom bivajući inspirirani svojom neposrednom okolinom koju tematiziraju u konceptualnom anglofonom prvijencu koji se odlikuje modernističkom rezerviranošću, ali postmodernističkom ironijom i nerijetko satirom lišenom uobičajene agresije. Upravo svojim tonom, ali izraženim osjećajem za melodioznost, kontroliraju i usmjeravaju pažnju publike. Organička forma albuma postignuta je pomno oblikovanom gradacijom visokorazvijenih retoričkih figura i sanjivošću nenapadnih instrumenata koji neposredno pred posrnuće u melankoliju preusmjeruju pažnju na fragmentiranu premisu cjeline.

Track list:
01. An Amplitude
02. Waterproof Cruising
03. Post – Hoc
04. Souverain Bien
05. Harmon(l)y
06. The Bees, The Beasts, The Nightmare Train
07. Community
08. A Present
09. Digital Delay
10. Embassy
11. Nora, The
12. Aftermath

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Počinje Filmomanija!
TOTALNA RASPRODAJA!
Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
Glorija u &TD-u
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
ŠTO JE STOICIZAM?
Organ Vida
U zaklon
Massimo - Dodirni me slučajno
Lotus i Replica u SAX-u
Drugi rođendan Gricnija!
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Jedan dan
Filmomanija 5
High Places u atriju &TD-a

Gricni kategoriju