Srđan Bulat

Srđan Bulat

Mladi hrvatski gitarist Srđan Bulat uspješno je položio audiciju na prestižnoj Royal Academy of Music u Londonu, u prosincu 2011. godine te postao dobitnik ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) stipendije, a sada ga možete čuti uživo!

ABRSM stipendija pokriva troškove školarine poslijediplomskog studija, koja za međunarodne studente iznosi 38 800 funti. Ova stipendija dodjeljuje se samo jednom kandidatu za poslijediplomski studij, neovisno o instrumentu i tipu studija. Tijekom dvogodišnjeg poslijediplomskog studija gitare (od rujna 2012. godine do lipnja 2014. godine) Srđan će se usavršavati kod istaknutih gitarskih pedagoga i koncertnih umjetnika, kao što su Michael Lewin, David Russell i Fabio Zanon. Zagrebačka publika ima priliku čuti Srđana Bulata već u ponedjeljak 16. siječnja u 20:00 sati kada će održati recital u sklopu ciklusa “Mladi u Lisinskom” i 45. tribine Darko Lukić u maloj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

srđan_bulat_2

SRĐAN BULAT (Split, 1986.) završio je IV. gimnaziju ''Marko Marulić'' i Srednju glazbenu školu ''Josip Hatze'' u Splitu s odličnim uspjehom. Prve tri godine studija gitare završio je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je dobio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.

Diplomirao je gitaru u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2010. godine. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. Od ove akademske godine Srđan je student 1.godine poslijediplomskog specijalističkog studija gitare u klasi prof. Darka Petrinjaka.

Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih priznanja, uključujući šest prvih nagrada na državnim natjecanjima (kao solist i kao član komornih sastava), te prvih nagrada na istaknutim međunarodnim juniorskim natjecanjima. U ožujku 2011. godine Srđan je u Londonu snimio svoj prvi profesionalni CD, koji je pod izdavačkom kućom RTVE (Španjolska državna radiotelevizija) izašao i bio službeno predstavljen na natjecanju ''Julian Arcas'' u studenom 2011. godine.

Na programu su:
Luigi Legnani: Fantasia u A-duru, op. 19
Joaquín Rodrigo: Junto al Generalife
Francisco Tárrega : Preludij br. 1, Endecha, Oremus, Rosita i Capricho árabe
Boris Papandopulo: Tri hrvatska pleas

Isaac Albéniz: Córdoba iz Cantos de España, op. 232
Isaac Albéniz: Mallorca, Barkarola, op. 202
Benjamin Britten: Nocturnal, op. 70 prema skladbi Come heavy sleep Johna Dowlanda

Cijena ulaznice: 30,00 kn
20% popusta - skupni posjet, više od 15 ulaznica
50% popusta - za učenike, studente, umirovljenike, osobe s invaliditetom uključujući osobe u pratnji i pretplatnike ciklusa Lisinski subotom

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Idiot u ZKM-u
Fortinbras se napio
Lijepa naša
Fedrina ljubav
Irena Čurik: VIŠE NIJE BILO VIJESTI
"Ideš dalje" u Beču
Massimo - Dodirni me slučajno
Doneda-Kocher -Sambolec-Grom
Premijere u ITD-u
Danak anđelima
Green Lantern
Mala gljivarska kuharica
Surveillance Of The Environment
BADco. - Tamno i natrag u ZKM-u!
Osmo izdanje 25 FPS-a

Gricni kategoriju