"Sramota" u kinima!

"Sramota" u kinima!

Jedan od najbolje ocijenjenih filmova u posljednjih godinu dana, film Sramota (Shame) redatelja Stevea McQueena napokon dolazi u Hrvatsku i to ekskluzivno u Cineplexx kina! Riječ je o drami koja je prošle godine nagrađena dvjema nagradama na uglednom filmskom festivalu u Veneciji – osvojila je nagradu kritike (FIPRESCI) te nagradu za najboljeg glavnog glumca!

Brandon je Njujorčanin koji bježi od intimnosti i stvarnog odnosa sa ženama, prepuštajući se kompulzivnoj ovisnosti o seksu. Samo mu se jedna žena može približiti – njegova sestra Sissy. Ako se Brandon u javnosti i može pretvarati da je sasvim prosječan, Sissy je od toga davno odustala. U besparici i impulzivna, ona upada u Brandonov stan na rubu samouništenja. Brat i sestra izvlače jedno iz drugoga ono najgore. U filmu su glavne uloge ostvarili Michael Fassbender kao Brandon koji je za ovu ulogu, pored nagrade u Veneciji, zaradio nominaciju u kategoriji glavne muške uloge za prestižni Zlatni globus te Carey Mulligan kao Sissy koja je osvojila nagradu u kategoriji najbolje sporedne glumice na Hollywood Film Festival.

Film Sramota započet će se prikazivati u Cineplexxu Centar Kaptol od 31. svibnja!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Opaki zalogaji - Anthony Bourdain
Samoća primarnih brojeva
Sve o seoskom turizmu za neznalice
Valentinovo u Profilu
TOTALNA RASPRODAJA!
Zagrebački pentagram
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Filmomanija 5
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
U zaklon
Fortinbras se napio
Biser Kine - Anchee Min
Car neuspjeha
Doktrina šoka
Festival svjetskog kazališta 2012

Gricni kategoriju