SLUČAJ &TD

SLUČAJ &TD

Godine 2011. provedeno je istraživanje koje je pokazalo da je financiranje u kulturi najneprofitabilnije opterećenje za državnu blagajnu, time i za porezne obveznike.

Naručena je studija Svjetske zdravstvene organizacije u kojoj su frustracije, neprilagođene misli i osjećaji, koje umjetnik gaji da bi stvarao, označene kao simptomi psihičke bolesti. Svjetska zdravstvena organizacija opisala je simptome i znakove bolesti te izdala kriterije za dijagnozu novog poremećaja Artistic Behaviour Disorder (ABD) ili Poremećaj artističkog ponašanja (PAP).
damir_zizic_slucaj

Mogućnost uštede otvorila se u novoj ideji. Ministarstvo kulture pripojeno je Ministarstvu zdravstva, a korisnici sredstava financiranja u kulturi (oboljeli od PAP-a) izolirani su od ostatka društva i praćeni u specijaliziranim institucijama. Na taj način opterećenost državnog proračuna svodi se na održavanje ovih ustanova, a njihova djelatnost usmjerena je na suzbijanje stvaralačkih poriva i eliminaciju stvaralačkih uradaka svojih štićenika. Umjetnici su institucionalizirani kao neprofitabilna populacija s odlikama sekte.

SLUČAJ &TD jedna je takva institucija. U njoj su smješteni Nataša Dangubić, Ana Karić, Dean Krivačić, Ivana Pavlović i Dario Varga. Kako se sa svojim poremećajima nose provjerite u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Režija: Natalija Manojlović
Skladatelj: Gordan Tudor
Photo by: Damir Žižić

U suradnji s Teatrom &TD poklanjamo vam 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 8. veljače u 20h! Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "SLUČAJ &TD" i svojim podacima. Prijave primamo do 13h kada ćemo i objaviti dobitnike. Sretno!

damir_zizic_slucaj_2

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Volite li Johna Cagea?
RAT ART – DVADESET GODINA POSLIJE
Čudo u Poskokovoj Dragi
Đavli od papira - Zoran Pilić
Diktator osvaja Hrvatsku
Lea i Darija - Soundtrack
Koncert "Na treću"
Srđan Bulat
GRIMIZNI MJESEC SEIJUNA SUZUKIJA
Prolazi sve
Martovske ide
Jedan dan
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Zagrebački pentagram
Continentalova tjedna izdanja

Gricni kategoriju