SJEVEROZAPADNI VJETAR

SJEVEROZAPADNI VJETAR

Nekad je noć pripadala bićima mraka, jagarima, kvatrima, mrakima... Nekad je cvijeće pripadalo vilama. Nekad su ljudi poštovali ono što ne razumiju i ne umiju. A vjetar je pričao i jednima i drugima. No danas ga rijetko tko čuje. Srećom po nas, jedan dječak još čuje što vjetar zbori. Čujete li ga i vi?

Pozivamo Vas na izložbu radova i promociju knjige "SJEVEROZAPADNI VJETAR" Zdenka Bašića! O vilenjacima i elementarnim bićima sjeverozapadnog djela Medvednice pa do Samoborskog gorja u srijedu, 23.11. 2011. - Klovićevi dvori u 19 sati (Jezuitski trg 4, Zagreb).
Ulaz slobodan!

O knjizi govore:
Vesna Kusin, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori
mr. sc. Koraljka Jurčec Kos, muzejska savjetnica
Lidija Bajuk, dipl. etnologinja i antropologinja
Marina Kralj Vidačak, direktorica Planetopije
Zdenko Bašić, autor knjige, redatelj i ilustrator

Zdenko Bašić, iznimno nadaren i višestruko nagrađivan hrvatski ilustrator predstavit će svoj autorski projekt, knjigu Sjeverozapadni vjetar. Priče koje su mu u djetinjstvu pričale bake prožeo je iznimno snažnim vizualima kreirajući na taj način svojevrsni intimni spomenar ne samo svojeg djetinjstva već i sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja. Doznajte kako je nastao fantazmagoričan šumski svijet vila i vilenjaka Zdenka Bašića koji pod krošnjama krije iznenađenja, toplinu, opasnost i gorko-slatku radost odrastanja.


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Lea i Darija - Soundtrack
Obamin sindrom
Osmo izdanje 25 FPS-a
Stoljeće mudrosti
Priča o knjigama
Nina Romić + Mika Male + Lotus
Strankinja
POTROŠENI?
Organ Vida
Martovske ide
Dimljena haringa bez senfa
MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
Foto radionica u KSET-u
XV. FAKI
Samoća primarnih brojeva

Gricni kategoriju