Sanja Kozlica - žena zvana talent!

Sanja Kozlica - žena zvana talent!

Napišeš pjesmu, naslikaš sliku, napraviš parfem ili pak zgodni komad nakita - ima li što lakše? Barem se tako čini poznanicima naše današnje superjunakinje, čija se lakoća stvaranja može usporediti jedino s njenom toplinom i pristupačnošću!

Sanja Kozlica zaslužuje biti u istom kontekstu s najvećim umjetnicima i to upravo zato što poput najvećih umjetnika njeno stvaralaštvo ne poznaje granice. Već na prvi pogled njezin je umjetnički opus uistinu impresivan... Do sada je objavila sljedeće zbirke poezije i proze: „Nebeska ptica“ (Zagreb, Meditor, 2000.), „Ljubav“ zbirka poezije i jedna pripovijetka, (Zagreb, Medicinska naklada, 2001.) , zbirku pripovijetki „Grijesima do raja“ (Zagreb, Medicinska naklada, 2006.), „Planetarij duše“ (Rijeka, Hrvatsko književno društvo, 2008.) i "Karirana stvarnost" (Rijeka, Hrvatsko književno društvo, 2011.). O kvaliteti njezine poezije, ali i nje kao osobe, najbolje govore predstavljanja njenih zbirki na kojima se uvijek traži stolac više, a nerijetko ta predstavljanja budu popraćena pjesmom i svirkom.
Podmorje

Neke od njezinih pjesama su uglazbljene. Mnoge su posvećene i recitirane na humanitarnim koncertima, raznim tribinama, te na otvorenjima likovnih izložbi. Kako duži niz godina surađuje s gradišćanskim Hrvatima, pjesma „Prijatelji“ prevedena je na mađarski jezik i objavljena u Hrvatskom glasniku, 21. lipnja 2005. godine. Ljubavna pjesma „Vatrena stihija“ prevedena je na bugarski i objavljena u časopisu "Irin-Pirin", a pjesme „Zanos“ i „Peta strana svijeta“ na makedonski u časopisu "Sovremenost" iz Skopja. Pjesma „Škrinjica s blagom“ uvrštena je u knjigu Zlatka Tomičića „Najdraža pjesma na svijetu“. Članica je Hrvatskog književnog društva u Rijeci, a objavljuje kako poeziju, tako i prozne tekstove u riječkom časopisu "Književno pero".
Maslina

Sanjin snažni umjetnički duh nikada ne spava pa tako svoju inspiraciju, osim kroz pjesme, „kroti“ i kroz slikarstvo. Tehnike uglavnom sama izmišlja i kombinira. U njezinim slikama stanuju boje, perle, kamenčići, lišće, biseri, grančice koralja, purpen pjena, glina, a najdraže su joj teme morski motivi poput riba. Na prvoj samostalnoj izložbi slika, u veljači 2010. godine, pod nazivom „I kist i pero“ prikazan je njezin rad kao sinteza slikarstva, poezije i nakita. Sudjelovala je na više likovnih kolonija posebno onima humanitarnog značaja. Na drugoj samostalnoj izložbi, u studenom 2010. godine, pod nazivom «VIS VITALIS» kroz slike se ponovno provlači i poetska strana.
Severina

Sanji je u radu velika podrška njezina obitelj. Možda je to i zato što se uzajamno prožimaju u stvaralaštvu. Stariji sin Filip već je dugo u glazbi i pisanju tekstova za glazbu, a njegov bend LOTUS prije nekoliko dana izdao je album prvijenac.

Umjetnost je neka vrsta vlastitog ludila. Put do sebe samoga. Jedan potpuno novi i drugačiji svijet, koji nosimo u svojim očima, a dijelimo sa drugima. Nešto toliko lijepo i izvanredno u nama postoji, što jedino poznaje, razumije i govori naše djelo.

Sanja Kozlica

Čudna_riba
Sanja daje podršku Gricnijevom timu od samih početaka. Tako je i ovom prilikom nekoga od naših čitatelja odlučila nagraditi lijepim iznenađenjem! Ako ste ljubitelj umjetnosti, prijaviti se možete na našem Facebook profilu! Sve što trebate napraviti za sudjelovanje u izvlačenju je napisati koja Vam se od četiri Sanjine slike u članku najviše sviđa. Komentare možete ostaviti ispod članka na Facebooku, a nazive slika saznat ćete ako prijeđete mišem preko njih. Prijave primamo do ponoći 14. rujna. Sretno svima! Također Vas pozivamo da ''lajkate'' i službeni profil drage nam umjetnice i bolje se upoznate s njezinim radom!

Dobitnica slike Sanje Kozlica "Mjesečev odraz" je Iva Verstovšek! Čestitamo! Hvala svima na sudjelovanju!
Sanja_Kozlica

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (12 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Tweetup unutar serije
TRAILER I PLAKAT  ZA JAMESA BONDA!
Vedran Šilipetar, slikar i skulptor
Stoljeće mudrosti
Inspektor Martin i banda puževa
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!
Metastaze
STAND UP PLESNI TRENING – OTVORENI TJEDAN
Mala gljivarska kuharica
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Klape u Zagrebu
Između neba i zemlje
Lux in Tenebris
Izumi i otkrića
LJUBAVologija - Bruno Šimleša

Gricni kategoriju