Samoća primarnih brojeva

Samoća primarnih brojeva

Danas ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol dolazi izuzetno hvaljena talijanska drama „Samoća primarnih brojeva“ scenarista i redatelja Saverija Costanza koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji te na istome bila u konkurenciji za glavnu nagradu.

Primarni broj je po svojoj prirodi usamljen: djeljiv je samo sa samim sobom, i sa brojem jedan; nikad se ne uklapa sa drugim brojem. Alice i Mattia su dvije usamljene jedinke. Dok je bila djevojčica, Alica je pod pritiskom svog oca doživjela tešku nesreću na skijanju, što ju je naknadno dovelo do stanja anoreksije. Kada upozna Mattiu, u njemu prepoznaje srodnu dušu, i Mattia joj otkriva svoju užasnu tajnu: kao dječak je ostavio u parku svoju mentalno retardiranu sestru blizanku, kako bi otišao na dječji rođendan; kada se vratio po nju nije ju našao, niti je ikada pronađena. Ova dva nepovratna događaju obilježit će zauvijek njihove živote, a kako odrastaju njihove sudbine će biti zauvijek isprepletene…

Trajanje filma: 118 minuta
Žanr: drama
Glumci: Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Martina Albano, Arianna Nastro, Tommaso Neri
Režija: Saverio Costanzo
Scenarij: Paolo Giordano
Glazba: Mike Patton
Distribucija: Continental Film


Film je snimljen prema istoimenom bestseleru autora Paola Giordana objavljenim 2008. godine i nagrađenim najprestižnijom talijanskom književnom nagradom Strega.

„Samoća primarnih brojeva“ ekskluzivno u kino Cineplexx Centar Kaptol dolazi u četvrtak, 14. lipnja!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

XV. FAKI
Počinje Filmomanija!
Saboter
ALVIN I VJEVERICE 3
Otvoren MUU u SIGETUU
RebelStar u &TD-u
Reckless - KAMENO MESO
TOTALNA RASPRODAJA!
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO
Lux in Tenebris
Pindarov dijamant
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
GRIMIZNI MJESEC SEIJUNA SUZUKIJA
''Ideš dalje'' u Parmi
Crvena kapela

Gricni kategoriju