Samice u ZKM-u

Samice u ZKM-u

Predstava „Samice“ koreografa Matije Ferlina Istarskog narodnog kazališta iz Pule gostuje u Zagrebačkom kazalištu mladih!

Predstava „Samice“ Jasne Žmak i koreografa Matije Ferlina te, u izvedbi Istarskog narodnog kazališta iz Pule gostuje u srijedu, 30. svibnja, u Zagrebačkom kazalištu mladih. U tom scenskom projektu riječ je o koreografiji jezika, odnosno eksperimentu u kojem Ferlin svoje koreografsko znanje i iskustvo predočuje na područje scenskog govora, jezika i glumačke izvedbe općenito. Predstava Samice donosi priču o dekadenciji devet žena, aristokratskih manira i navika, koje žive zaglavljene u nepoznatom budućem prostoru i vremenu. U ozračju stalna iščekivanja, obilježene povremenim trenucima snažne euforije i još snažnijih razočaranja, naše junakinje imaju jednu jedinu „vrlinu“ koja im je konstanta i zajednička - sve pričaju unatrag: od točke (upitnika, uskličnika) prema velikom slovu.

Projekt je počeo prošlo ljeto u Svetvinčentu. Desetak glumica i glumaca odabranih putem javnog poziva, među pedeset prijavljenih, proveli su četiri dana na intenzivnoj radionici, koju su, osim redatelja, vodili dramaturzi Sandro Siljan i Jasna Žmak te kanadska koreografkinja Claudia Francello. Radionica je predstavljala prvu fazu u radu na projektu koji se bavi istraživanjem dramskih konvencija, s fokusom na odnosu prema tekstu i dijaloškim strukturama.

Dramaturg izvedbe je Sandro Siljan, scenograf Mauricio Ferlin. Deseteročlanu glumačku ekipu čine Csilla Barath-Bastajić, Lada Bonacci, Jadranka Đokić, Lana Gojak, Ivana Krizmanić, Dijana Vidušin, Ana Vilenica, Romina Vitasović, Silvio Vovk te Vedran Živolić. Matija Ferlin jedan je od najzanimljivijih hrvatskih mladih koreografa, dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje i za najbolju predstavu u cjelini za 2010. godinu.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Studio Smijeha
Ovo bi mogla biti moja ulica
Green Lantern
Noć kazališta uz Zagreb Jazz Portrait
Jane Eyre
Sebenico - ''DOBRA VEČER, UZORITA''
Lea i Darija - Soundtrack
Čudo u Poskokovoj Dragi
Pobjednici festivala "Organ Vida"
Dimljena haringa bez senfa
SHERLOCK HOLMES: IGRA SJENA
Otvoren MUU u SIGETUU
6. Festival židovskog filma
10 minuta pozornosti
Zatvaranje ljubavi

Gricni kategoriju