Saboter

Saboter

Priča filma prati život neustrašivog norveškog ratnog diverzanta Maxa Manusa, jednog od najuspješnijih sabotera tijekom II svjetskog rata i borca protiv nacista! Od danas samo u Art kinu Grič!

U filmu pratimo Maxov ratni put, od Rusko-finskog rata, izbijanja Drugoga svjetskog rata i njemačke okupacije do pada kvislinškog režima. Proračun ovog filma bio je 55 milijuna kuna, što ga je učinilo najskupljim filmom u povijesti norveške kinematografije. Produkcija je uključivala više od 1800 statista i oko 2000 ljudi koji su radili s druge strane kamere. Redatelji filma su Joachim Ronning i Espen Sandberg, a u glavnim ulogama su Aksel Hennie, Agnes Kittelsen i drugi. Film je dobitnik šest norveških nacionalnih filmskih nagrada Amanda, uključujući one za najbolji film i najboljeg glumca.

Ako Vas je zaintrigirala najava filma, odgovorite na nagradno pitanje i možda upravo Vi osvojite 2 ulaznice za večerašnju projekciju u Art kinu Grič! Pitanje glasi: ''Kako se zove glavni junak filma?'', a svoje odgovore i podatke šaljite nam na info@gricni.com s naznakom ''Saboter''. Prijave primamo do 18h. Sretno!


Redatelji: Joachim Ronning i Espen Sandberg
Glume: Aksel Hennie, Agnes Kittelsen
Autobiografska Drama, (Norveška, 2008.)
Trajanje: 118min


art_kino_gric

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Dečko, dama, kralj, špijun
Fenster u MM centru
Žuta crta
Danak anđelima
Konferencija "Mladi Europe"
Mačak u čizmama
Volite li Johna Cagea?
Jeste li za salatu?
Continentalova tjedna izdanja
Mrtve duše
Obamin sindrom
Sanja Kozlica - žena zvana talent!
XV. FAKI
Između neba i zemlje
Urban & Hauser

Gricni kategoriju