Reckless - KAMENO MESO

Reckless - KAMENO MESO

Jakob Reckless počinio je samo jednu pogrešku nakon mnogih godina opreza: njegov ga je brat Will slijedio u svijet iza ogledala. Svijet je to u kojemu su najmračnije priče stvarnost, a kletva jedne vile postaje zametkom kamenog mesa.

Mnogo godina Jakob je pohodio taj svijet koji mu je postao utočište i drugi dom. Tamo je, kao lovac na blago za cara i caricu tražio čarobne predmete koje su skrivale duboke šume i brežuljci. Ali, kako se Willova koža počela preobražavati u žad, Jakob mora pronaći lijek kako bi spasio brata. ''Reckless, kameno meso'' novi je roman najpoznatije njemačke spisateljice za mlade!

Cornelia Funke (Dorsten, 1958.) danas je međunarodno najpoznatija njemačka spisateljica za djecu. Iako trenutačno živi u Los Angelesu, karijeru je započela u Hamburgu, kao spisateljica i ilustratorica. Nakon studija pedagogije i rada u struci, završava tečaj ilustracije i radi kao ilustratorica knjiga za djecu. Nezadovoljna rukopisima koje ilustrira, počinje i sama pisati te 1988. godine objavljuje svoju prvu knjigu ''Velika potraga za zmajem'' ili ''Ben i Lisa lete na krov svijeta''. Međunarodno priznata postala je romanima ''Gospodar lopova'' (2000.) i ''Jahač zmajeva'' (2004.) te serijalom ''Divlje koke'' (''Wilde Hühner''). Trilogija ''Svijet od tinte'' (''Srce od tinte'', ''Krv od tinte'', ''Smrt od tinte'') bila je na vrhu bestseler lista širom svijeta.

Cornelia Funke autorica je više od pedeset knjiga koje su prevedene na četrdeset svjetskih jezika, a prema mnogim su njezinim djelima snimljeni filmovi. Većina njezinih knjiga nagrađena je prestižnim nagradama za književnosti u Njemačkoj i u svijetu, a u njezinim fantastičnim pričama podjednako uživaju djeca u Velikoj Britaniji, Australiji, SAD-u i Hrvatskoj. Pripovijest koju priča u romanu ''Reckless, kameno meso'' radila je u suradnji s filmskim producentom Lionelom Wigramom koji je producirao neke nastavke filmskog serijala o Harryju Potteru kao i novi serijal o Sherlocku Holmesu.

U suradnji s Mozaik knjigom ponovno smo Vam pripremili poklone! Poklanjamo Vam primjerak ove zanimljive knjige! Prijaviti se možete tako da na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Reckless'', Vašim podacima i odgovorom na pitanje: ''S kojim poznatim filmskim producentom je autorica surađivala na ovoj knjizi?'' Prijave primamo do ponoći 18. ožujka. Sretno!

Knjigu poklanjamo Dariji Gorički! Čestitamo dobitnici i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Predin & Dedić - Tragovi u sjeti
STAND UP PLESNI TRENING – OTVORENI TJEDAN
Mozart u vrtu
Kako odgojiti štene
Pekara Mišmaš
Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve
Filmske preporuke - žene iza kamera
Love will tear us apart
Irena Čurik: VIŠE NIJE BILO VIJESTI
Alan Bradley u Zagrebu
Foto radionica u KSET-u
Počinje 8. Festival 25 FPS
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Bolnica na kraju grada
"Sramota" u kinima!

Gricni kategoriju