RebelStar u &TD-u

RebelStar u &TD-u

Pune tri godine od premijernog nastupa u Teatru &TD bend Rebel Star se vraća u Zagreb. U subotu 24. ožujka, s početkom u 21.30 sati održat će samostalni koncert na istom mjestu, ali ovoga puta u novom izdanju.

Milan Glavaški i Atila Prikler sada nastupaju kao duo koji na inventivan način spaja prastare gitare, klavijature i bubanj s modernom produkcijom i energičnom svirkom. Americana je i dalje osnova zvuka Rebel Stara, ali ovoga je puta začinjena jedinstvenom interpretacijom bluesa i folka. Bend obećaje razglednice s dugog odsustva, špageti vestern, nostalgiju i tešku industriju. Materijal će pokriti odlične albume "SO" i "Kalifonija" uz nekoliko pjesama s novog albuma koji se predviđa za proljeće.

Osnovana 2006. od strane kantautora Milana Glavaškog (ex Eva Braun, Popcycle) ova sjajna grupa potpisuje jedan od najboljih albuma snimljenih na prostorima nekadašnje Jugoslavije u proteklih nekoliko godina. "SO" je objavljen u vlastitoj nakladi krajem 2007. godine, a nakon njega je uslijedio i odličan album "Kalifonija". Milan se pokazao kao čovjek velikog kantautorskog dara i neobično lijepog vokala koji se usudio stvoriti bezvremensku kolekciju americana-pop bisera te ih uz to otpjevati na srbijanskom jeziku.

Njihov nedavni nastup u Beogradu dobio je odlične kritike i opisan je epitetima kao "dinamični vokal...", "gitarski rifovi na pedalama aerodromskih razmjera...", "rasvirana i savršeno precizna ritam mašinerija...", "...što sve puni zvučnu panoramu do te mjere da zvuči kao da se na bini nalazi bend od bar četvoro ljudi"...

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 45kn.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Alan Bradley u Zagrebu
''Ideš dalje'' u Parmi
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Idiot u ZKM-u
BEMTEUMOZAK
Đavli od papira - Zoran Pilić
6. Festival židovskog filma
Mačak u čizmama
Izumi i otkrića
Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival
Maš Forma - unikatan nakit
Massimo u Tvornici!
DANI EUROPSKOG FILMA: OBITELJ
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
Nina Romić + Mika Male + Lotus

Gricni kategoriju