PROFESOR BALTAZAR – PUT OKO SVIJETA

PROFESOR BALTAZAR – PUT OKO SVIJETA

Sjećate se legendarnog profesora Baltazara kako zamišljeno hoda svojim laboratorijem i traži rješenje za spas Baltazargrada? E pa profesor se vratio, mudriji i pametniji no ikad te će Vas u najnovijoj predstavi kazališta Tvornica lutaka i Scene Gorica, poučiti nekim novim vrijednostima i životnim znanjima.

Predstava „Profesor Baltazar-put oko svijeta“ – vesela je priča o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu. Priča prati znatiželjnu pticu, koja uvijek svugdje kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovog svijeta. Nažalost, znatiželja će je udaljiti od njenog jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica doputuje u Zagreb, gdje upoznaje smetlaricu, koja ju dovodi do profesora Baltazara, njezine jedine ruke spasa. Ova predstava slijedi dobri duh crtića - obiluje univerzalnim porukama (znanjem i učenjem protiv agresije i nasilja, prihvaćanje različitosti te radovanje tuđim neuspjesima umjesto uspjesima, kako to već danas biva) koje pomažu djeci da izrastu u kvalitetne i potpune osobe.


Profesor Baltazar legendarni je lik iz animiranog serijala kojeg poznaju brojne generacije, kako djeca tako i njihovi roditelji pa čak i djedovi i bake. Već desetljećima na naše male ekrane on donosi priče o prijateljstvu, ljubavi i znanju,  pokazujući nam kako crtani junaci ne moraju biti glasni i agresivni da bi privukli našu pažnju. Tvornica lutaka i Scena Gorica dovode prof. Baltazara na kazališne daske slijedeći vjerno estetiku i etiku originala.  Scenaristica Petra Radin koristila je motive nekoliko poznatih epizoda Profesora Baltazara,  koje je vješto ispreplela u priču o putovanju ka spoznaji, putovanju dvoje prijatelja – Smetlarice (Petra Radin) i ptice Toni (Filip Detelić) koji traže Baltazargrad.  To njihovo putovanje nam je pružilo  jedinstvenu priliku da na sceni prikažemo dva svijeta: onaj stvarni - temeljen na postojećim i poznatim lokacijama te onaj imaginarni u kojem su sva čuda moguća. Moje osobno zadovoljstvo krije se u činjenici da sam glumim profesora Baltazara, jednog od idola moje najranije mladosti.

Mario Kovač
, redateljRežija: Mario Kovač
Scenarij (prema motivima priča): Petra Radin
Glume: Mario Kovač, Filip Detelić i Petra Radin
Kostimografija: Barbara Bourek
Scenografija: Matija Šantić
Lutke, rekvizita i model opere: Dunja Niemčić
Izrada kostima: Barbara Bourek, Nikolina Husain i Dijana Mijić
Glazba: Tomislav Babić
Pjesma Bal Baltazar: Tomica Simović
Pokret i koreografija: Maja Kovač
Dizajn: Mario Mišković
Fotografija: Maja Bosnić
Dizajneri i majstori svjetla: Damir Sirotić i Alen Marin
Majstor zvuka: Goran Stanilović i Matija Šantić
Produkcija: Kazalište Tvornica lutaka i Scena Gorica
Producentice: Domnana Hay i Iva  Lorković – Butterfly effect agencija

Premijerne izvedbe:
18. svibnja/ 18 sati / Scena Gorica, Trg Stjepana Radića 5
19. svibnja / 18 sati / Scena Grič, Jurišićeva 6

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Izložba povodom 40 godina Animafesta
Filmske preporuke - Christian Bale
Doneda-Kocher -Sambolec-Grom
Saboter
Biser Kine - Anchee Min
Apokrifni transurfing
Počinje SCREEN on the GREEN!
Lea i Darija - Soundtrack
DANI EUROPSKOG FILMA: PARTNERI
MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
Wingwave coaching - Core Besser-Siegmund
Metastaze
Koko i duhovi
Barneyeva verzija
Danak anđelima

Gricni kategoriju