Profesionalac - Dušan Kovačević

Profesionalac - Dušan Kovačević

Nakon kultne beogradske predstave koja je odigrana više od 400 puta te iznimno uspješne filmske ekranizacije, Kovačevićev ˝Profesionalac˝ konačno ostvaruje i svoju hrvatsku praizvedbu.

Ova tragikomedija opasna je priča u kojoj riječi pletu mrežu i prije nego što shvatimo što nam se dogodilo – već smo ulovljeni zauvijek. To je predstava koja hrabro progovara o slobodi i gorko nas podsjeća na to kako nam bilo koji dio naše prošlosti može kad tad dahnuti za vrat. I baš kao što protagonista dostiže njegov život, tako i drama dostiže društveno-politički ustroj. Onaj nekada i ovaj danas. Jer kako kaže glavni lik, policajac…˝dosta mi je i mraka i lopova. Ja da se borim sa sitnim lopovima, a ovi iz vlasti pokradoše sve najvrednije.˝ Dušan Kovačević autor je nekih od najpoznatijih drama i scenarija s ovih prostora. “Balkanski špijun”, “Sabirni centar”, “Radovan Treći”, “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva” – predstavljaju umjetnička djela koja, ne samo da su se voljela, već su se i obožavala.

profesionalac_kerempuh

Redatelj: BOGDAN DIKLIĆ
Prilagodba teksta: DANKO LJUŠTINA
Scenograf: VEDRAN MLIKOTA
Kostimografkinja: ĐURĐA JANEŠ
Skladatelj: ARSEN DEDIĆ
Oblikovatelj svjetla: ALEKSANDAR MONDECAR
Tonski efekti: MARIO MIRKOVIĆ
Uloge: DANKO LJUŠTINA, VEDRAN MLIKOTA, ANICA KOVAČEVIĆ, GORAN NAVOJEC/SINIŠA RUŽIĆ

Premijera u kazalištu „VIDRA“ 25.studenog u 20 sati.
Reprize: 26. i 27. studenog u 20 sati.

profesionalac

Poklanjamo vam 2x2 ulaznice za izvedbu predstave 16. listopada u kazalištu ''Kerempuh''! Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "Profesionalac" i svojim podacima na info@gricni.com . Prijave primamo do 16 sati kada ćemo i objaviti dobitnike. Sretno!

Po dvije ulaznice za večerašnju izvedbu predstave ''Profesionalac'' osvojile su Nadina Katana i Sabina Krivec. Čestitamo!

 

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.3 (6 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
BEMTEUMOZAK
Metastaze
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Biser Kine - Anchee Min
Koji je tvoj broj?
Izumi i otkrića
Odjel straha
Kabinet
HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Samice u ZKM-u
Zaraza
High Places u atriju &TD-a
6. Festival židovskog filma

Gricni kategoriju