Prevaranti

Prevaranti

Upletite se u niz komičnih prevarantskih mreža i vrhunski se zabavite. Život varalica pod palicom iskusnog komediografa Fadila Hadžića postaje nekako blizak, prepoznaljiv i opipljiv - baš kao da se radi o našoj poznatoj svakodnevnici!

Već šest desetljeća pišem komedije i sve motive koje sam uzimao bili su mi takoreći na dohvat ruke. Mislim da komediograf i nema drugi bunar iz kojeg će vaditi svoje teme, tim više što su svakodnevna događanja najbliža i najjasnija, skoro bistra kao bunarska voda. Ovaj put su to – prevaranti, onako kako ih ja vidim. Oni su maštoviti pustolovi, koji, ako baš i nemaju uvjeta za dobru egzistenciju, onda ih pozajme, intimnije rečeno – ukradu, iako nije uvijek baš tako.

Nisu svi oni kruti, bezočni delikventi, neki se brzo pokaju, ali je već kasno. Nekima, opet, taj teret visi kao nož iznad glave cijeli život pa loše spavaju i grickaju nokte. Dakle, prevarancija nije spokojno zanimanje nego krivi korak u životu pa kasnije plaćaš na rate svoj ceh. Mi iz kazališta vidimo njih kao ljude koji ipak imaju dušu samo ne znaju kako da se sad vrate među poštene građane. Ako vam ovi moji prevaranti budu na kraju čak i simpatični, nemojte se prepasti, niste zgriješili nešto slično, a ako i jeste nešto sitno kud bi došli da sad sve trpamo u zatvore kad su oni već i tako pretrpani.

Već prije četiri desetljeća, 1977., napisao sam komediju „Državni lopov“ koja se i danas igra u raznim kazalištima pa su očito prevaranti zanimljive osobe kojima taj posao ide sve bolje, makar u našoj zemlji. Novu komediju „Prevaranti“ režira Georgij Paro, koji me prati u stopu od prvih dana, jer je tamo na početku mog komediografskog rađanja bio neka vrsta babice i režirao pet komedija i kasnije još dvije. On je mlađi od mene, a ovih dana će ga u Americi gdje godinama predaje na sveučilištu režiju, proglasiti počasnim doktorom, pa je ovo prva komedija koju mi režira jedan – doktor.

Fadil Hadžić

Autor: Fadil Hadžić
Redatelj: Georgij Paro
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Đenisa Pecotić
Glazba: Davor Rocco
Asistentica redatelja: Iva Srnec
Asistentica scenografkinje i slikarica: Marta Crnobrnja

Igraju:

Eugen Vagner – Adam Končić (k.g. – „Komedija“)
Magda – Branka Trlin
Ines – Ana Maras
Habek – Edo Vujić
Konstantin Jušak – Otokar Levaj
Eva – Anita Matić Delić/Mia Begović
Repak – Hrvoje Kečkeš
Sunčica - Lucija Barišić
Bubek – Borko Perić
Konobar – Ivan Đuričić

Naravno da smo i ovaj put osigurali ulaznice za najsretnije čitatelje! Za izvedbu 11. listopada poklanjamo 2x2 ulaznice, a prijaviti se možete tako da nam na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Prevaranti'' zajedno sa svojim podacima. Dobitnike objavljujemo u 15h. Sretno!

Mario Šakotić i Vesna Vranić osvojili su svatko po dvije ulaznice za večerašnju izvedbu predstave. Čestitamo! Hvala svima na sudjelovanju!

 

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.2 (5 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Samice u ZKM-u
Umjetnička sloboda i kreativna Europa!
Album klape "Sol"
ALVIN I VJEVERICE 3
Bolero - Davor Suhan
Kabinet
Izumi i otkrića
Odjel straha
Obamin sindrom
Vedran Šilipetar, slikar i skulptor
Pedalafest iPhone i Android aplikacija
„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU
Replica - Ivan Šibenik
Maš Forma - unikatan nakit
Čudo u Poskokovoj Dragi

Gricni kategoriju