Premijere u ITD-u

Premijere u ITD-u

Teatar &TD će u svibnju premijerno prikazati tri nova naslova: „Malo je dovoljno“, „Lux in Tenebris“ i „Vodni rat“. Projekti su to na granici kazališnih oblika i formi, a glazba je u svima njima važan autorski element.

Tako je projekt članova „prvorazredne post rock atrakcije“ East Rodeo: Nenada i Alena Sinkauza te Aleksandra Stojkovića ST-a, tekstopisca i vođe Goribora, „jednog od ponajboljih postjugoslavenskih rock bendova“: „Malo je dovoljno“ djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element.

Pionir hrvatske nezavisne scene, jedan od osnivača Kugla glumišta, Damir Bartol Indoš u suradnji s Tanjom Vrvilo, u projektu “Vodni rat” nastavlja igru sa šahtofonima, razvija dva nova modela i propitkukje ozbiljne igre s vodom, vodom kao kišnicom, krvlju i robom. U ovom ekstremnom muzičkom teatru voda je umjetničko i političko pitanje. Vodnim zvukovima i zavrtajima vektora brazdaju se strategije hidrauličkog carstva koje zauzimaju slike zemlje shvaćene kao pustinja ili more.

Mario Kovač, aktualizira svevremenska promišljanja o pitanjima prostitucije, vidljive i nevidljive, o tome gdje ona počinje, tko su joj subjekti; tko su joj nužne žrtve; koja je naša odgovornost, a koja njihova. Pod svjetla pozornice Kovač postavlja Brechtovu jednočinku „Lux in Tenebris“. Revitalizacijom ovog komada te njegovim izmještanjem u hrvatski kontekst ukazuje na nepobitnu živost kako ovog velikog autora tako i tema kojima se bavio koje su ostale jednako žive i jednako pod upitnikom kako u autorovo doba tako i danas. Let there be light!

A.Stojković/A.Sinkauz/N.Sinkauz: „Malo je dovoljno“, premijera, 4. svibnja u 20 h, MM centar. Izvedbe 5., 6., 14. i 15. svibnja.

B. Brecht:„Lux in Tenebris“, premijera 10. svibnja u 20h, velika dvorana. Izvedbe 11. i 12. svibnja.

D.B.Indoš / T. Vrvilo: „Vodni rat“, premijera 25.svibnja u 20h, Kino SC. Izvedbe 26. i 27. svibnja.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Klapa Cambi u Arsenalu
Pekara Mišmaš
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Veliki proljetni glazbeni outlet
ŠEBALJ I KRIŽ
Sestra - Rosamund Lupton
MUU u SIGETUU
''Ideš dalje'' u Parmi
Elitna postrojba 2
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
Zagrebački pentagram
Vojvotkinja u KIC-u
Surveillance Of The Environment
Nina Romić + Mika Male + Lotus
Zimnica - Tončika Cukrov

Gricni kategoriju