Predin & Dedić - Tragovi u sjeti

Predin & Dedić - Tragovi u sjeti

Klavir i vokal, ogoljeni i intimni, neke su od prvih asocijacija na album "Tragovi u sjeti", na kojem su vokalne i pijanističke snage udružili poznati i vrsni glazbenici - kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić.

Album donosi 12 kompozicija i predstavlja ne samo vremensko putovanje u prošlost, već i putovanje po našim sjećanjima, uspomenama. I za Predina, koji je odabrao kompozicije na albumu, on je spomenar na ljude, na priče, na život.

"Izbor svake pjesme krije svoju priču. Svaka je pjesma biser. 'Azru' volim pjevati pod tušem, uz 'A sad adio' razbio sam prvu čašu, 'Maglu' sam s Josipom pjevao u Cankarjevom domu, kad je slavila svoj rođendan kao gošća mog koncerta na Valentinovo. Bregovićevu pjesmu, jednu od najdražih, često sam pjevao u ranu zoru s prijateljem iz mladosti kojeg više nema", kaže Predin koji je u Matiji Dediću vidio idealnog suputnika za ovo glazbeno putovanje ili kako Predin to kaže: "Vrhunskog pijanistu i srodnu dušu". Odabir nimalo ne čudi, znamo li da su dvojica glazbenika već surađivali na prethodnom Predinovom albumu, ali i da je Predin s Matijinim ocem, Arsenom Dedićem, prije više od 20 godina snimio album "Svjedoci/Priče".

Album je i Predinova posveta svakom od autora na albumu, koji su krivi što se i danas (nakon mnogo godina), kad čujemo pjesmu "Tvoje nježne godine" ili "Ti si mi u krvi", naježimo. Za svaku od pjesama s albuma Predin kaže da bi dao pola svoga opusa, a ako im je svojom interpretacijom udahnuo bar dašak novog života, one su na neki način postale njegove, pjesme interpreta.

Ovo je album za "generaciju stripova na hladnoj pivi" (iz pjesme "Šta bi mi bez nas"), ali i sve one kojima je dobra glazba jednostavno - dobra glazba, a mi vam u suradnji s izdavačkom kućom Aquarius Records poklanjamo jedan primjerak. Želite li svoju glazbenu kolekciju nadopuniti upravo ovim albumom, pošaljite nam na info@gricni.com mail s naslovom ''Predin & Dedić'' i svojim podacima - možda se sreća osmjehne baš Vama! Prijave primamo do ponoći 18. ožujka. Sretno!

Album stiže na adresu Branke Polak! Čestitamo dobitnici i zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

zoran_predin_matija_dedic_tragovi_u_sjeti

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Elitna postrojba 2
Patak Dodo
Surveillance Of The Environment
Ružno pače
Sve o seoskom turizmu za neznalice
Mršavljenje bez dijete
Filmske preporuke
Dama i Skitnica 2
Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival
TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
Premijere u ITD-u
Nosferatu
Volite li Johna Cagea?
Pekara Mišmaš
Noć kazališta uz Zagreb Jazz Portrait

Gricni kategoriju