Praizvedba predstave „Žuta crta“

Praizvedba predstave „Žuta crta“

Predstava „Žuta crta“ u režiji Ivice Buljana, nastala po tekstu Julie Zeh i Charlotte Roos, i o okviru projekta „Pozor: Pioniri!“ Zagrebačkog kazališta mladih i Državnog kazališta Braunschweig praizvedena je s velikim uspjehom u nedjelju, 10. lipnja na festivalu „Theaterformen“ u Braunschweigu.

„Oduševila nas je reakcija publike koja je u potpunosti prihvatila naš kod čitanja drame i to iz perspektive hrvatskog glumišta i hrvatskog autorskog tima. Susret teksta i izvođačke prakse našega teatra je ono što je izuzetno zanimljivo u ovom projektu. Veseli nas što smo imali priliku nastupiti na Theaterformenu koji promiče novi kazališni govor i oblike i, ujedno, zatvoriti ovaj ugledni njemački festival“, kazala je o gostovanju ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč.

U predstavi glume Goran Bogdan, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Nina Violić, Jadranka Đokić, Barbara Prpić, Slaven Španović i Tobias Beyer. Scenograf je Lovro Artuković, a kostimografkinja Ana Savić Gecan. Projekt „Pozor: Pioniri“ finacijski podupire Kulturna zaklada Savezne republike Njemačke u sklopu Fonda Wanderlust, a koperacijski partner je festival „Theaterformen“.

Zagrebačka premijera „Žute crte“ bit će 13. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Elitna postrojba 2
Izložba povodom 40 godina Animafesta
Čovjek koji je spasio Europu
Boys don't cry
Animafest 2012.
SVIJET JE SPREMAN ZA „OSVETNIKE“!
Strankinja
Sebenico - ''DOBRA VEČER, UZORITA''
BADco. - Tamno i natrag u ZKM-u!
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
ZOM - orkestar s dušom
Replica - Ivan Šibenik
Mršavljenje bez dijete
Corpus delicti - Juli Zeh
Opasna metoda

Gricni kategoriju