POTROŠENI?

POTROŠENI?

Tijekom dugogodišnje prakse dr. Lipman, priznati stručnjak za integrativnu medicinu, često je svjedočio stanju koje naziva "potrošenošću": pacijenti pate od nesanice, potištenosti, napadaja panike, probavnih tegoba, alergija, umora, bolova u mišićima i zglobovima, češće se razbolijevaju i duže oporavljaju.

Nalazi su obično uredni, liječnici tegobe pripisuju starenju, a zapravo se radi o potrošenosti. Uzrok je to što čovjek ne živi u skladu s prirodnim ritmom: hrani se prerađenom hranom, nedovoljno se kreće, izložen je stresu i naporima te premalo i nekvalitetno spava. Dr. Lipman osmislio je šestotjedni program koji uklanja osjećaj potrošenosti i tegobe koje ga prate. Program povezuje dostignuća zapadnjačke medicine s mudrošću alternativnih pristupa te uključuje recepte za ukusna jela od organskih namirnica, vježbe iscjeljujuće joge, naputke za kvalitetniji san te plan uzimanja dodataka prehrani.

Svi su savjeti pomno osmišljeni kako bi bili primjereni suvremenom čovjeku kojem je vrijeme dragocjeno. Program preporučuju i liječnici poput autorice svjetskog bestselera Žensko tijelo, ženska mudrost dr. Christiane Northrup te slavne osobe poput Kevina Bacona, Donne Karan, Gwyneth Paltrow i drugih.

O autoru:
Dr. Frank Lipman svjetski je poznati stručnjak na području integrativne medicine. Osnivač je i voditelj wellness centra Eleven Eleven u New Yorku, u kojem je tijekom više od dvadeset godina pomoću svojeg programa pomogao tisućama ljudi da vrate vitalnost i radost življenja. Posvećen je tome da se njegovi pacijenti trajno osjećaju dobro, umjesto da im pomogne brzo i privremeno. U svome radu kombinira zapadnjačku medicinu, akupunkturu, nutricionističke savjete, vitamine i biljke, tehnike opuštanja, fizikalnu terapiju i rad na tijelu. Autor je i knjiga Revive: Stop Feeling Spent and Start Living Again, Total Renewal: 7 Key Steps to Resilience, Vitality and Long-Term Health.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Filmske preporuke - žene iza kamera
STAND UP PLESNI TRENING – OTVORENI TJEDAN
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO
ALVIN I VJEVERICE 3
XV. FAKI
"Sramota" u kinima!
Filmske preporuke - Christopher Nolan
Reckless - KAMENO MESO
IZLOG
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Koko i duhovi
Vlado Tuđa - I ♥ NY
Lotus u Saxu
Žuta crta
''Ideš dalje'' u Parmi

Gricni kategoriju