POTROŠENI?

POTROŠENI?

Tijekom dugogodišnje prakse dr. Lipman, priznati stručnjak za integrativnu medicinu, često je svjedočio stanju koje naziva "potrošenošću": pacijenti pate od nesanice, potištenosti, napadaja panike, probavnih tegoba, alergija, umora, bolova u mišićima i zglobovima, češće se razbolijevaju i duže oporavljaju.

Nalazi su obično uredni, liječnici tegobe pripisuju starenju, a zapravo se radi o potrošenosti. Uzrok je to što čovjek ne živi u skladu s prirodnim ritmom: hrani se prerađenom hranom, nedovoljno se kreće, izložen je stresu i naporima te premalo i nekvalitetno spava. Dr. Lipman osmislio je šestotjedni program koji uklanja osjećaj potrošenosti i tegobe koje ga prate. Program povezuje dostignuća zapadnjačke medicine s mudrošću alternativnih pristupa te uključuje recepte za ukusna jela od organskih namirnica, vježbe iscjeljujuće joge, naputke za kvalitetniji san te plan uzimanja dodataka prehrani.

Svi su savjeti pomno osmišljeni kako bi bili primjereni suvremenom čovjeku kojem je vrijeme dragocjeno. Program preporučuju i liječnici poput autorice svjetskog bestselera Žensko tijelo, ženska mudrost dr. Christiane Northrup te slavne osobe poput Kevina Bacona, Donne Karan, Gwyneth Paltrow i drugih.

O autoru:
Dr. Frank Lipman svjetski je poznati stručnjak na području integrativne medicine. Osnivač je i voditelj wellness centra Eleven Eleven u New Yorku, u kojem je tijekom više od dvadeset godina pomoću svojeg programa pomogao tisućama ljudi da vrate vitalnost i radost življenja. Posvećen je tome da se njegovi pacijenti trajno osjećaju dobro, umjesto da im pomogne brzo i privremeno. U svome radu kombinira zapadnjačku medicinu, akupunkturu, nutricionističke savjete, vitamine i biljke, tehnike opuštanja, fizikalnu terapiju i rad na tijelu. Autor je i knjiga Revive: Stop Feeling Spent and Start Living Again, Total Renewal: 7 Key Steps to Resilience, Vitality and Long-Term Health.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Veliki san
Green Lantern
Embassy 516
Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival
S druge strane
RAT ART – DVADESET GODINA POSLIJE
Veliki proljetni glazbeni outlet
Između neba i zemlje
100. izvedba predstave "Čudo u Poskokovoj Dragi"!
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Diktator osvaja Hrvatsku
Grand prix Animafesta
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković
NLO-i - Leslie Kean
Debitantski album Lufta

Gricni kategoriju