Počinje Filmomanija!

Počinje Filmomanija!

Najjača revija dobrog filma do sada održava se od 20. do 30. rujna ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol! Gledatelji će moći uživati u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti!

Šesta po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol u razdoblju od 20. do 30. rujna. Tijekom punih 11 dana revije bit će prikazana sveukupno dvadeset i tri filma, a ono što ovu reviju čini uvjerljivo najjačom do sada je svakako činjenica da će na njoj gledatelji imati priliku vidjeti pobjednike sva tri najznačajnija međunarodna filmska festivala: Ljubav (r. Michael Haneke) – pobjednik Cannesa, Cezar mora umrijeti (r. braća Taviani) – pobjednik Berlina i  Faust (r. Aleksandr Sokurov) – pobjednik Venecije.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi pravu all-star redateljsku postavu, budući će se između ostalih prikazati i novi filmovi Kena Loacha (Danak anđelima – dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem Canneskom festivalu), Francisa Forda Coppole (Između svjetova), Jacquesa Audiarda (Hrđa i kost s Marion Cotillard u glavnoj ulozi) , Todda Solondza (Tajni adut), Istvana Szaba (Vrata s Helen Mirren u glavnoj ulozi), Jonathana Demmea (Putovanja Neila Younga) i mnogih drugih.
Hrđa i kost

Od samih filmova svakako se moraju izdvojiti Sveti motori – prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu te dobitnik nagrade mladih, redatelja Leosa Caraxa (definitivno najluđi , a po mišljenju mnogih i najbolji film Canneskog festivala); Fusnota – dobitnik nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma za prestižnu nagradu Oscar redatelja Josepha Cedara; Tabu – dobitnik nagrade Alfred Bauer te FIPRESCI nagrade (nagrada kritike) na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu redatelja Miguela Gomesa; Sestra – dobitnik nagrade Srebrni medvjed na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu redateljice Ursule Meier; Ovo mora biti pravo mjesto – dobitnik nagrade Ekumenskog žirija na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Paola Sorrentina, sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi.

Dva puta nominiran za glumačkog Oscara, Ralph Fiennes, prošle se godine predstavio publici svojim redateljskim debijem – filmom Koriolan koji je također jedan od dragulja ovogodišnje MAXtv Filmomanije 6. Uz njega svakako treba spomenuti i pobjednika Pulskog filmskog festivala te dobitnika nagrade za najboljeg debitanta – film Pismo ćaći redatelja Damira Čučića. Ljubitelji kvalitetne glazbe također će doći na svoje, jer se u sklopu revije prikazuje i glazbeni dokumentarni film Putovanja Neila Younga hvaljenog redatelja Jonathana Demmea.
Između svjetova

S festivala u Sundanceu nam premijerno stižu filmovi Celeste i Jesse zauvijek redatelja Leeja Tolanda Kriegera i dobitnik nagrade Alfred P. Sloan, film Robot i Frank u kojem glavne uloge igraju Frank Langella, James Marsden, Liv Tyler i Susan Sarandon. Whit Stillman se vraća nakon 13 godina pauziranja od režije filmom Djevojke u nevolji (prikazanom u službenoj konkurenciji festivala u Veneciji), Juliette Binoche je u naslovnoj ulozi u filmu Elles (prikazan na ovogodišnjem festivalu u Berlinu), a na reviji će biti prikazani i trileri Žena iz petog okruga s Ethanom Hawkeom i Kristin Scott Thomas, te  Vrisak iz druge sobe sa  Noomi Rapace.

Prikazat će se i omnibus 7 dana u Havani u kojem su segmente režirali Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío.

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 6:

7 dana u Havani / 7 dias en la Habana - Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío

Celeste i Jesse zauvijek / Celeste and Jesse Forever – Lee Toland Krieger

Cezar mora umrijeti / Cesare deve morire – braća Taviani

Danak anđelima / The Angel's Share – Ken Loach

Djevojke u nevolji / Damsels in Distress – Whit Stillman

Elles / Elles – Malgorzata Szumowska

Faust / Faust – Aleksandr Sokurov

Fusnota / Hearat Shulayim – Joseph Cedar

Hrđa i kost / De Rouille Et D'os – Jacques Audiard

Između svjetova / Twixt – Francis Ford Coppola

Koriolan / Coriolanus – Ralph Fiennes

Ljubav / Amour – Michael Haneke

Ovo mora biti pravo mjesto / This Must Be the Place – Paolo Sorrentino

Pismo ćaći – Damir Čučić

Putovanja Neila Younga / Neil Young Journeys – Jonathan Demme

Robot i Frank / Robot & Frank – Jake Schreier

Sestra / L'Enfant D'en Haut – Ursula Meier

Sveti motori / Holy Motors – Leos Carax

Tabu / Tabu – Miguel Gomes

Tajni adut / Dark Horse – Todd Solondz

Vrata / The Door - István Szabó

Vrisak iz druge sobe / Babycall - Pål Sletaune

Žena iz petog okruga / La Femme Du Veme – Pawel Pawlikowski
Filmomanija 6

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 6 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Akustika
''Ideš dalje'' u Parmi
Lotus i Replica u SAX-u
SJEVEROZAPADNI VJETAR
Dečko, dama, kralj, špijun
Car neuspjeha
Naša majka
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Izvantjelesno iskustvo
'Moć i nemoć' Seijija Kimota
Filmske preporuke za (anti)Valentinovo
Wingwave coaching - Core Besser-Siegmund
Čovjek koji je spasio Europu
Kvartet KLANG
Susan Perrow - radionica

Gricni kategoriju