Pismo Heineru Mulleru

Pismo Heineru Mulleru

Zadržati pravu stranu. Ostati na pravoj strani. Ne posustati. Ustrajati. Boriti se. Biti uporan. Ne osjećati strah. Što bi uopće moglo krenuti krivo?

Predstava govori o muškarcu koji se odlučio vratiti u svoju zemlju kako bi pokušao živjeti u društvu straha i nadziranja u kojem i minimalno odstupanje od svakodnevne socijalne koreografije javnih prostora postaje ravno terorističkom činu. Goran Bogdan, Danijel Ljuboja i Frano Mašković pokušavaju nam prikazati taj čin, dok hotel, ulica, metro, aerodrom bivaju transformirani u poligone za paniku, a naizgled neutralni prolaznik prisiljen je postati voajer, taoc, suučesnik i svjedok tog zbivanja.

Bojan Đorđev kazališni je redatelj koji radi u institucionalnom i nezavisnom kazalištu. Njegovo zanimanje u izvedbi uključuje zajedničko autorstvo, rad s eksperimentalnim dramskim pismom i postdramskim kazalištem. Bojan je autor redatelj i izvođač brojnih kazališnih projekata u Beogradu i nekoliko u Sttutgartu, Beču, Lyonu i Gentu. Suosnivač je platforme Teorija koja Hoda i TkH časopisa za teoriju izvođačkih umjetnosti.

Pisac i dramaturg, Goran Ferčec surađivao je na mnogim plesnim i kazališnim projektima. U Zagrebačkom kazalištu mladih je dramaturg predstava Generacija 91-95, Vatrotehna i Mauzer. Izvedbeni tekst Pismo Heineru M. preveden je na njemački, slovenski i engleski jezik te je dobitnik dviju nagrada: Austrijskog kulturnog foruma za godinu 2007. u sklopu međunarodnog projekta Govoriti o granicama i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2007/08.

Režija: Bojan Đorđev
Scenografija: Siniša Ilić
Kostimografija: Doris Kristić
Zvuk: Nina Levkov
Fotografija: Mara Bratoš

Glume: Goran Bogdan, Danijel Ljuboja, Frano Mašković
Tekstove čitaju: Anja Suša, Ivica Buljan, Jasna Žmak, Željko Začek, Goran Ferčec

U suradnji s kazalištem ZKM poklanjamo vam 3x2 ulaznice za izvedbu predstave 22. studenog u 20h! Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "Pismo" i svojim podacima na info@gricni.com! Dobitnike objavljujemo u 16h!

Po dvije ulaznice osvojile su Ana Vukasović-Lončar, Ana Kazalac i Jelena Škrinjarić. Čestitamo!

 


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

TOTALNA RASPRODAJA!
POTROŠENI?
Album klape "Sol"
Danas počinje Animafest!
Dama i Skitnica
U zaklon
Koji je tvoj broj?
Diktator osvaja Hrvatsku
Mrtve duše
MUU u SIGETUU
Doktrina šoka
Planet majmuna: Postanak
Danak anđelima
Ciklus Virtuoso
"Ideš dalje" u Berlinu

Gricni kategoriju