Pekara Mišmaš

Pekara Mišmaš

Znate li kako dobri pekar Mišmaš peče kruh? Najpoznatija slovenska pjesnikinja Svetlana Makarovič napisala je prije tri desetljeća danas već klasičnu priču u kojoj otkriva tajni svijet pekare koja je po svojim pecivima poznata u cijeloj okolici.

Priča je to o dobroti skromnoga pekara Mišmaša koji siromašnima i djeci besplatno daje kruh. Priča je to i o zlobnoj mlinarici koja na svaki način hoće saznati kako to Mišmaš uspije ispeći tako dobar kruh, te o ubogom mačku kojeg zlobna gazdarica iskorištava tako da na kraju odluči ostati s Mišmašom. I na kraju - priča je to o začaranim miševima koji noću rade u pekari.

Robert Waltl
najnagrađivaniji je redatelj predstava za mladu publiku u Hrvatskoj i Sloveniji. U Zagrebačkom kazalištu mladih postavio je 2005. godine “Malu sirenu” te je u svibnju 2011. godine uprizorio Martinićevo „Ružno pače“ prema motivima H.C. Andersena. Njegove predstave odlikuje glazbeno-plesna dramaturgija, dinamičan ritam i vizualna raskoš. Lutkarska predstava Pekara Mišmaš Svetlane Makarovič, u režiji Roberta Waltla te u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Novog kazališta i Mini teatra iz Ljubljane, premijerno će biti izvedena 18. ožujka u 11 sati, na pozornici M. Polanec.

U Pekari Mišmaš glume: Senka Bulić, Vedran Živolić i Stipe Kostanić, dramaturg je Ivica Buljan, lutke i scenu izradio je Robert Smolik, a koreografkinja je Natalija Manojlović.

Predstava je nastala u okviru međunarodnog europskoga projekta Lutkarska nomadska akademija 2 (Puppet Nomad Academy 2), kojeg sufinancira Europska komisija, program Kultura (2007.–2013.). Premijerna izvedba je 18. ožujka u 11 sati, dok su ostale izvedbe na programu 21. i 22. ožujka u 11 sati te 5. i 6. travnja u 10 sati.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
Jane Eyre
NLO-i - Leslie Kean
ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Alan Bradley u Zagrebu
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
Filmske preporuke - Christopher Nolan
Krletka
Mala gljivarska kuharica
Muzej prekinutih veza
MUU u SIGETUU
Inspektor Martin i banda puževa
Koncert "Na treću"
Diktator osvaja Hrvatsku

Gricni kategoriju