Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival

Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival

Od 7. do 9. lipnja u Zagrebu će se održati Pedalafest - prvi biciklistički festival na kojemu će uz biciklističke radionice i filmove, posjetitelji moći uživati u čitavom nizu zanimljivih predavanja te u panelima, izložbama i sličnim s biciklom vezanim atrakcijama!

Pedalafest je prvi hrvatski biciklistički festival, koji se održava od 7. do 9. lipnja u najljepšoj zagrebačkoj kružnoj zgradi, popularnoj Džamiji. S punim pravom ovo se događanje naziva festivalom – posjetitelje naime očekuju biciklistički filmovi, radionice, predavanja, paneli, izložbe, koncerti. Od predavača valja izdvojiti Marca van Woudenberga, nizozemskog biciklističkog stratega i konzultanta koji je najpoznatiji po svom siteu Amsterdamize.com, na kojemu promovira biciklističku kulturu. Na Pedalafestu će održati predavanje Bicycle Cultures Are Man-Made. Osim njega, na Pedalafestu će govoriti i popularni europarlamentarac Michael Cramer, koji već trideset godina u Berlinu prakticira život bez automobila i kojemu je bicikl prvo i najvažnije prijevozno sredstvo. Julia Woelcher i Claudia Vorhauer govorit će o bečkoj kritičnoj masi, tamošnjoj bike messenger sceni te najpoznatijem bečkom green ventureu Heavy Pedals, dok će Florian Lorenz održati predavanje Bicycle urbanism and it’s potentials for Zagreb. Od radionica je možda najzanimljivija SpokePov na kojoj će polaznici moći od biciklističkih kotača napraviti atraktivne LED zaslone, dok će oni manje ambiciozni vjerojatno pohoditi radionicu Ice cream maker na kojoj će naučiti kako biciklom napraviti – sladoled!

No festivalska priča je, dakako, mnogo šira – Pedalafest je također maska za ugodne razgovore o održivim gradovima, zelenim tehnologijama, biciklističkim startup tvrtkama, javnome prostoru, socijalnom poduzetništvu, putovanjima biciklom po svijetu, šarenim radionicama i čitavom nizu drugih tema. O njima će govoriti nezavisni stručnjaci iz područja urbane mobilnosti, političari, poduzetnici koji u svojoj djelatnosti koriste bicikl te likovni, filmski i konceptualni umjetnici. U programskome dijelu posvećenom domaćim filmskim ostvarenjima koja se bave ili su u dodiru s tematikom biciklizma, Festival će istovremeno poslužiti i kao prostor za afirmaciju mladih filmskih stvaratelja.

Pedalafest organizira udruga Sindikat biciklista, a detaljan program i kompletan raspored možete pronaći na službenoj stranici Festivala www.pedalafest.org. Dostupne su i mobilne Pedalafest aplikacije (trenutačno samo za Android uređaje, dok se za iPhone čeka odobrenje Applea).

Organiziran je i Facebook Event putem kojeg možete i virtualno potrditi svoj dolazak te pozvati svoje prijatelje da se također priključe Pedalafestu!
Pedalafest 2012

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

ISTINSKA SREĆA - Sharon Salzberg
Ovo bi mogla biti moja ulica
Klapa Cambi u Arsenalu
Danak anđelima
Mačak u čizmama
Prizori s jabukom
Jane Eyre
DANI EUROPSKOG FILMA: PARTNERI
Filmske preporuke
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO
Reckless - KAMENO MESO
Fenster u MM centru
Festival svjetskog kazališta 2012
Foto radionica u KSET-u
Dražen Pavlović - magija iz kista!

Gricni kategoriju