„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU

„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU

Zagrebačko kazalište mladih gostuje s predstavom „Ovo bi mogla biti moja ulica“ 18. i 19. travnja u Theateru an der Parkaue u Berlinu.

Predstava '' Ovo bi mogla biti moja ulica '' autorski je projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić. Premijerno je izvedena, 23. listopada 2010. Riječ je o predstavi koja progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj, a inspirirana je ubojstvom zagrebačkog maturanta Luke Ritza te sudbinama ostalih tragično preminulih mladića koje su ubili njihovi vršnjaci.

Predstava se obraća svima koji su svjedočili ili svjedoče nasilju, posebno mladima, a svojim angažmanom pokušava otvoriti prostor za bolju budućnost. Ona postavlja pitanja na koja društvo prije svega treba iznaći odgovore, dok kazalište uključuje u izravan dijalog sa stvarnošću i to s onim problemima u njoj koji nas se izravno tiču i koji nam određuju sudbinu.

U predstavi glume: Suzana Nikolić, Nataša Dorčić, Marica Vidušić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić, Dora Polić Vitez, Lara Janić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Edvin Liverić i Zoran Čubrilo.

Na posljednjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 2011., predstava Ovo bi mogla biti moja ulica osvojila je dvije nagrade: nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst: Jelena Kovačić i Anica Tomić te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje: Jadranka Đokić.

Neposredno, nakon gostovanja Zagrebačkog kazališta mladih u Berlinu, Theater an der Parkaue, dolazi u Zagrebačko kazalište mladih gdje će izvesti predstavu „Petar i vuk“, 24. i 25. travnja.

Ovim gostovanjem Zagrebačko kazalište mladih, nastavalja produbljivati kulturne veze između Republike Hrvatske i Republike Njemačke te doprinosi boljoj kulturnoj suradnji i razumijevanju tih dviju zemalja.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Otvoren MUU u SIGETUU
Fotopoetika
Zimnica - Tončika Cukrov
7. Kreativna događalica
Filmske preporuke - Christian Bale
Tweetup unutar serije
Premijere u ITD-u
Mozart u vrtu
BEMTEUMOZAK
IZLOG
Zaraza
Đavli od papira - Zoran Pilić
Dečko, dama, kralj, špijun
Stoljeće mudrosti
Filmske preporuke - Christopher Nolan

Gricni kategoriju