Ovo bi mogla biti moja ulica

Ovo bi mogla biti moja ulica

Ovo bi mogla biti moja ulica prva je predstava koja progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj. Posvećena je zagrebačkom maturantu Luki Ritzu, te svim mladićima i djevojkama koji svakodnevno stradavaju na ulicama naših gradova.

Predstava "Ovo bi mogla biti moja ulica" nije rekonstrukcija onoga što se dogodilo Luki. Njezina je priča potencijalno ostvariva. Možda se već dogodila, možda će se tek dogoditi, a možda se događa upravo sada. Četrnaest likova koji se u njoj pojavljuju nemaju imena i prezimena. Njihovi su nazivi predznaci njihovih karaktera, a svoju puninu dobivaju upravo kroz odnos prema onomu što se u ulici, koja možda postoji, dogodilo. Dan u kojem ih zatječemo, dan je sprovoda ubijenog maloljetnika na kojem smrt postaje stvarnijom i prisutnijom nego ikada.
ovo_bi_mogla_biti_moja_ulica

Tekst: Jelena Kovačić i Anica Tomić
Režija: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić
Scenografija: ARCHIsquad
Kostimografija: Doris Kristić
Fotografija: Mara Bratoš
Glume: Suzana Nikolić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Jadranka Đokić, Nadežda Perišić - Nola, Nataša Dorčić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Marica Vidušić, Dora Polić Vitez, Filip Nola Edvin Liverić, Zoran Čubrilo

ovo_bi_mogla_biti_moja_ulica_2

Poklanjamo Vam 2x2 ulaznice za danas (14. siječnja) i isto toliko ulaznica za sutrašnju izvedbu ove predstave! Za prijavu je potrebno poslati mail s naslovom "Moja ulica" na info@gricni.com , svojim podacima i točnim odgovorom na pitanje:"Kome je posvećena ova predstava?" Dobitnike ulaznica proglasit ćemo u 12h! Molimo Vas da u mailu napomenete za koji dan se prijavljujete (14. ili 15. siječnja).

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Danas počinje Animafest!
Zaraza
BRAK
Nosferatu
Zagrebački pentagram
Opaki zalogaji - Anthony Bourdain
STAND UP PLESNI TRENING – OTVORENI TJEDAN
Festival bajki za djecu i odrasle - pripovijedanje uz vatru
Animafest djeci osigurao kino, radionicu i igraonicu!
Klape u Zagrebu
Album klape "Sol"
Dražen Pavlović - magija iz kista!
Doktrina šoka
Gricni foto sekcija
Nulti merdijan - Hrvoje Šalković

Gricni kategoriju