Organ Vida

Organ Vida

Dokumentarnom izložbom u Galeriji Karas, 15. lipnja, u 20 sati otvorit će se jedini međunarodni festival fotografije u Hrvatskoj. Na izložbi će se predstaviti finalisti javnog natječaja na koji se prijavilo 280 amaterskih i profesionalnih fotografa iz 52 zemlje, no samo ih je jedanaest, prema odluci međunarodnog žirija, ušlo u finale.

Finalisti 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida su Geir Moseid (Norveška), Stephen Kelly (Engleska), Sanja Knežević (Srbija), Christian Stejshal (Norveška), Marco Lachi (Italija), Mateusz Sarello (Poljska), Akshay Mahajan (Indija), Kirill Golovhenko (Njemačka), Alesandro Vecchi (Italija), Tommaso Protti (Italija) i Jean-Francois Hamelin (Kanada). Tri sata prije službenog otvorenja festivala, u kinu Europa, fotograf Siniša Glogoški održat će putopisno predavanje o ekspedicijama u Gvajanu, Siriju i Rusiju.

Gosti 4. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida bit će i beogradski kolektiv uličnih fotografa "Belgrade Raw", koji će u 18:30 sati u kinu Europa održati predavanje o motivima za udruživanje, mogućnostima i izazovima zajedničkog nastupa za fotografe te o aktualnim kretanjima fotografske scene u Srbiji. Nakon predavanja i izložbe goste festivala zabavljat će bend Dunk Riot (K. Levačić, I. Roban-Križić, M. Huljev) i dj hrwoE.

Drugi dan festivala otvorit će se panelom "Pozicija dokumentarne fotografije u Hrvatskoj", u kojem će sudjelovati Siniša Hančić, Darije Petković,  Sandra Vitaljić i Boris Cvjetanović. Moderator panela bit će Barbara Šarić. Dokumentarna fotografkinja Ng Swan Ti prezentirat će iskustva o radu u lokalnoj zajednici na Jakarti s mladim ljudima i studentima koji kroz interakcije, radionice i diskusije uče o umjetnosti. Predavanje će započeti u 18 sati u kinu Europa. Nakon Ng Swan Ti predavanje o uličnoj fotografiji održat će Severin Koller. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada za najbolje dokumentarne fotografske projekte i najbolju seriju fotografija s akcije Flashmob održat će se u kinu Europa u 20:30 sati, a nakon čega slijedi Radio 808 dj's party. Nedjelja, treći dan festivala, rezervirana je za Open Show i prezentacije autorskih fotografskih projekata.

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Danas počinje Animafest!
Idiot u ZKM-u
Fedrina ljubav
6. Kreativna događalica​
Danak anđelima
Apokrifni transurfing
Garaža
VIŠE SI PUTA MOŽEMO REĆI ZBOGOM
Filmske preporuke
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Odjel straha
Stoljeće mudrosti
Čudo u Poskokovoj Dragi
Sanja Kozlica - žena zvana talent!
Grand prix Animafesta

Gricni kategoriju