Opaki zalogaji - Anthony Bourdain

Opaki zalogaji - Anthony Bourdain

Kada smo vidjeli naslov knjige "Opaki zalogaji" sve je stalo! Upitnik nad našom glavom pokušao je dokučiti tko je taj Anthony Bourdain i kakvi su to opaki zalogaji kojima je posvetio knjigu! Ipak nam ponosno ime ''Gricni'' ne dopušta da takvi naslovi prođu neopaženo!

"Napravim grimasu pred ogledalom i ugledam nešto crno među zubima. To je škorpion. Rep, da budem precizniji. Hrskavi, crni žalac - strši iz mojih prednjih zubi." Tako jednu od svojih gastronomskih bjelosvjetskih avantura opisuje Anthony Bourdain u zbirci tekstova Opaki zalogaji. Slavni šef kuhinje te autor uzbudljivih knjiga o gastronomiji i njezinim tamnim stranama i ovoga puta čitateljima servira napeto štivo - i kad opisuje kako sjedi za stolom sumnjive čistoće u dućanu s jeguljama u Hanoiju, i kad uživa u najfinijoj tuni za šankom najskupljeg newyorškog suši-bara, i kad njuška oko baracca na bahijskoj plaži, i kad u El Bulliju razgovara s Ferránom Adrijom o fizičkim svojstvima hrane.
Anthony Bourdain
Bourdain rado oplete i po slavnim kuharima, primjerice Jamieju Oliveru, a posebno je zgrožen spoznajom da je Woody Harrelson ikona pokreta koji zagovara sirovu hranu. Naravno, kao i u svojim prijašnjim uspješnicama Dosje kuhinja i Kuharovo putovanje, u Opakim zalogajima odaje neke prljave tajne nesavjesnih majstora kuhinje, koje naročito dolaze do izražaja kad nastupi gužva: "Sve što padne na pod, nekim čudom, padne ''točno na ubrus''. Moram vam reći - strašno je velik taj ubrus..."
Anthony Bourdain 1

Nekoliko rečenica iz recenzija najpoznatijih novina i magazina jako će Vam jako dobro prezentirati o kakvoj je knjizi riječ!

-Nepristojno, britko i puno energije.
Daily Mail

-Bourdainov je entuzijazam toliko jak da praktički eksplodira na svakoj stranici... Bourdain se dokazao kao jedan od najboljih američkih pisaca o hrani. Njegovi su stavovi snažni poput njegova jezika, a okusi o kojima piše zarazni kao njegovo veselje.
New York Times Book Review

-Ljubitelji pustolovnih kulinarskih iskustava ovdje će moći utažiti svoju glad, a oni koji preziru fenomen slavnih šefova kuhinja u Bourdainu će pronaći prijatelja.
Library Journal

-Bourdainova vas proza prikuje uz knjigu, razmeće se mačizmom sa stilom i sluhom za kuhinjski žargon.
New York Magazine

-Fantastično: kao zamamna zdjela masnog čipsa i umaka od majoneze od kojih oblizujete usne.
Daily Telegraph

Za sve one koji su zaintrigirani najavom ove zbirke tekstova imamo iznenađenje! Gricni i Fraktura najsretnijem čitatelju daruju jedan primjerak knjige Opaki zalogaji! Prijaviti se za sudjelovanje možete tako da točno odgovorite na pitanje: "Kako se zovu dva bestselera istog autora objavljana prije Opakih zalogaja?" Želite li sudjelovati, pošaljite nam mail s naslovom ''Opaki zalogaji'' na info@gricni.com zajedno s točnim odgovorom i Vašim podacima. Također se za sudjelovanje u igri možete prijaviti i ako ostavite točan odgovor u komenaru ispod članka na našem Facebook profilu! Prijave primamo do ponoći 21. rujna. Sretno svima!

Dobitnica knjige "Opaki zalogaji" je Ivana Olujić! Čestitamo! Hvala svima na sudjelovanju!
Fraktura

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

ALVIN I VJEVERICE 3
Rock zauvijek
Pobjednici festivala "Organ Vida"
Filmomanija 5
„OVO BI MOGLA BITI MOJA ULICA“ U BERLINU
XV. FAKI
TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
Pronađite ljude u crnom!
Koji je tvoj broj?
„IZLET“ u CINEPLEXXU CENTAR KAPTOL!
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Dvojac Lightune
Koko i duhovi
Lotus i Replica u SAX-u
Foto radionica u KSET-u

Gricni kategoriju