Novi program Muzičkog salona SC-a!

Novi program Muzičkog salona SC-a!

Pod novim umjetničkim vodstvom mlade muzikologinje Davorke Begović Muzički salon nastavlja sa zanimljivim glazbenim programom koji uključuje ne samo koncerte, nego i glazbene radionice, rezidencije i glazbeno-scenske projekte.

U travnju na Live Electronic Actu Muzički će salon ugostiti dva domaća future/space/electro jazz kolektiva, a osim pojedinačnih setova bendovi Chui i Capisconne Electro Unity odsvirat će i zajednički set, 12. travnja u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Krajem mjeseca počinje i prva rezidencija Muzičkog salona, a umjetnica koja dolazi na rezidenciju je mlada nizozemska skladateljica, glazbenica i likovna umjetnica Dyane Donck koja će raditi na novim glazbenim i multimedijalnim materijalima s nekoliko hrvatskih također mladih izvođača.

Tako ćemo 7. svibnja imati priliku slušati i gledati prvu prezentaciju rezidencije, također u polukružnoj dvorani &TD-a.Svibanj će po broju programa definitivno biti „glazbeni“ mjesec u Studentskom centru. Prvi je koncert zakazan već za 02. svibnja, a novi glazbeni materijal zagreb jazz portraita u obradi skladatelja Dubravka Palanovića predstavit će zajednički acoustic project & zagreb jazz portrait. Nakon spomenute prezentacije rezidencije Dyane Donck, 12. svibnja slijedi koncert iznimnog kvarteta KLANG kojeg čine mlade udaraljkašice Anita Primorac i Kaja Farszky, te pijanistice Ana Lucić i Vlatka Peko, a na programu će biti mahom djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kvartet KLANG definitivno je među najperspektivnijim mladim ansamblima koji se bave suvremenom glazbom u Hrvatskoj, a svoju su virtuoznost i muzikalnost ove glazbenice pokazale na vrlo uspješnim koncertima u Bjelovaru, Osoru, Opatiji, Hrvatskom glazbenom zavodu, kao i pobjedom na međunarodnom natjecanju „Ferdo Livadić“ u Samoboru 2010. godine.

Nakon domaćih glazbenika Muzički salon će ugostiti američki eksperimentalni post rock bend The Ascent of Everest (14.05.) te dva dana kasnije i inovatore glazbenih instrumenata s nedavno zabilježenim međunarodnim uspjehom: umjetnički dvojac Lightune.G svojom je luminoakustičkom kompozicijom Lighterature Reading osvojio treću nagradu na međunarodnom natjecanju inovatora glazbenih instrumenata na Georgia Tech Centre for Music Technology u Atlanti. Lighterature Reading se temelji na konverziji svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta u solarnim panelima, a osim večernjeg nastupa u velikoj dvorani Teatra &TD Lightune.G će nastupiti istoga dana i u podne na terasi Kluba SC, koristeći sunčevu svjetlost za generiranje zvučnog materijala.

Slijedi nastup francusko-švicarsko-slovenskog kvarteta i promocija CD-a kojeg su nedavno objavili za slovenski label l'innomable, specijaliziran za istraživanja u zvuku i eksperimentalne projekte, a kvartet čine Michel Doneda (saksofon), Tomaž Grom (kontrabas), Jonas Kocher (harmonika) i Tao V. Sambolec (laptop).

Za kraj svibnja u atrij Teatra &TD se nakon dvije godine vraća sjajan dub/reggae/post rock/punk trio iz Brooklyna Dub Trio (22.05. realizirano u suradnji s Dirty Old Empire) (www.dubtrio.com) te eksperimentalni electro pop duo High Places (01.06.).

And last, but not least, po prvi puta u Hrvatsku dolazi jedan od najznačajnijih svjetskih saksofonskih ansambala današnjice: Amstel Quartet! „The most colourful saxophone quartet in the world, that is the Amstel Quartet. ... Technical limitations do not exist and musical boundaries are only there to be crossed.“ (Paul Janssen). Nagrađivani saksofonisti Remco Jak, Olivier Sliepen, Bas Apswoude i Ties Mellema nastupit će 2. lipnja u velikoj dvorani Teatra &TD na zajedničkom koncertu s hrvatskim saksofonskim kvartetom New Sax Quartet, s kojima će, osim pojedinačnih nastupa, praizvesti i kompoziciju Gordana Tudora za saksofonski oktet.

Glazbenu sezonu Kultura promjene neće zatvoriti već 01. lipnja, ali nekoliko će koncerata za sada ostati iznenađenje. A do tada sve informacije možete pratiti na www.sczg.unizg.hr te na facebook stranici Muzičkog salona.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Lotus i Replica u SAX-u
Pronađite ljude u crnom!
Tweetup unutar serije
Koža u kojoj živim
Fedrina ljubav
Elitna postrojba 2
General Woo - Verbalni Delikt
Planet majmuna: Postanak
Replica - Ivan Šibenik
Dani suvremenog plesa u Varaždinu
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Premijere u ITD-u
Kvartet KLANG
TOLSTOJEVA POSLJEDNJA STANICA

Gricni kategoriju