Nosferatu

Nosferatu

Predstavu „Nosferatu“ na daske Teatra &TD postavlja Saša Božić u suradnji s izvođačima Petrom Hrašćanec Herceg, Markom Jastrevskim i Damirom Klemenićem, a uz pomoć francuskog dizjanera svjetla, s berlinskom adresom, Brune Pocherona.

Predstava razvija seriju plesnih i kazališnih eseja, diptiha na temu konstitucije izvođača i korištenja njegovog tijela kao oruđa razumijevanja izvedbe, za svoje polazište uzimajući roman Umjetnica tijela, Dona Delilla te ciklus filmova o Nosferatu. Nosferatu nastavlja istraživanje i kreaciju hibridnih formi, koje idu izvan granica kazališnih ili plesnih predstava.
MARKO_JASTREVSKI
Dok Umjetnica tijela u fokus stavlja virtuoznost u kojem opsesivno bavljenje tjelesnošću postaje umjetničkim činom, Nosferatu postavlja zaborav tijela, njegov eksces u točku lomljenja društvenih i kazališnih konvencija. U Umjetnici tijela smo u prostoru sublimacije, rasplitanja spiritualnog oko razlike tijelo-ideja o tijelu, u Nosferatu tijelo je skandal, njegova prisutnost unosi nemir u prividni red društveno prihvatljive ideje o tijelu.
Petra Hrašćanec-Herceg_Damir Klemenić

Riječ je o dva formalno disparatna rada:

Umjetnica tijela po svom žanru je novomedijski kazališni-esej za plesačicu i glumca temeljen na adaptaciji istoimenog romana DonDeLila, suvremenog američkog romanopisca, kritičara dvoznačnosti američke društvene i medijske svakodnevice. Rasprava određenih problema koje povlači roman: težina istinske komunikacije između ljudskih bića i esencijalno egocentrična priroda umjetnosti prenešena je u pitanje tijela, vlasništva nad tijelom, ali i tijelo kao umjetnički čin ili izlagački objekt, kroz tehnike koje istovremeno obgrljuju, subvertiraju, ismijavaju, prizivaju pažnju i zabavljaju se realnim i zastrašujućim silama koje formiraju naše iskustvo svakodnevnoga.

Projekt je dijelom realiziran na umjetničkoj rezidenciji u Art Radionici Lazareti, Dubrovnik, uz podršku Platforme mladih koreografa, Zagreb te Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanjei sport grada Zagreba
MARKO_JASTREVSKI_2
Autor: Saša Božić
U suradnji s izvođačima:  Petra Hrašćanec-Herceg, Damir Klemenić, Marko Jastrevski
Svjetlo: Bruno Pocheron ( Francuska )
Zvuk: Damir Šimunović
Kostimi i scena: Zdravka Ivandija
produkcija: Štefica Bartolin
Grafički dizajn: Dario & Hrvoje
Produkcija: de facto, dance_lab collective i Teatar &TD

U suradnji s Teatrom &TD poklanjamo vam 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 23. veljače u 20h! Prijaviti se možete tako da pošaljete mail s naslovom "Nosferatu" i svojim podacima. Prijave primamo do 13h (na dan predstave) kada ćemo i objaviti dobitnike. Sretno!

Ulaznice za večeras (23. veljače) je osvojila Mihaela Bahun!
teatar&td

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 3.5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve
Elitna postrojba 2
Obamin sindrom
Strankinja
Vedran Šilipetar, slikar i skulptor
"Log in - log out" premijera!
ACOUSTIC PROJECT & ZAGREB JAZZ PORTRAIT
Lux in Tenebris
General Woo - Verbalni Delikt
Vrijeme je novac
DANI EUROPSKOG FILMA: OBITELJ
Počinje Filmomanija!
Veliki san
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Počinje SCREEN on the GREEN!

Gricni kategoriju