Nina Romić + Mika Male + Lotus

Nina Romić + Mika Male + Lotus

U KSET-u će se u četvrtak na okupu naći tri zagrebačka benda koji imaju misiju da nas intimnim i iskrenim pjesmama uvuku u svoje svjetove i glazbom ispune prostor, um i srce. Poznavatelji njihovog izričaja složit će sa da im to neće biti ni najmanji problem.

NINA ROMIĆ
Svojom melankoličnom i psihodeličnom akustikom s primjesama folka na prvijencu Daljine (Aquarius Records, 2010.) osvojila je publiku i kritiku. Iz autorskih pjesama izbija nešto neodoljivo iskreno, nježno, intimno i posebno, čime nam se Nina uvukla pod kožu.

Na ovom koncertu imat ćemo priliku čuti i pjesme s nedavno objavljenog albuma Ptice (Aquarius Records, 2012.), od kojih su nam neke poznate i s prijašnjih nastupa. Ptice nastavljaju pričati Nininu priču tamo gdje su Daljine stale, a kako se mijenja Nina, tako se mijenja i njena glazba. Na Pticama njen zvuk je postao „konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti.“ Uz Ninu nastupaju Damjanom Čakmak na električnoj gitari, Frederic Lanz na klavijaturama i harmonici, Petar Cvahte na bubnju, a odnedavno i Ivana Lulić kao back vokal. Do sada su nastupali u klubovima duž Hrvatske, Slovenije i Srbije, kao i na nekim velikim festivalima (Mars festival, Hartera, Terraneo..). Ako želite provjeriti po čemu su to njene pjesme posebne i zašto je Nina pravo osvježenje na domaćoj sceni posjetite: myspace, facebook.
by_snjezana_josipovic

MIKA MALE
Peteročlani bend polako je utabao svoje posebno mjesto na zagrebačkoj glazbenoj sceni. Reputaciju jedinstvenog alternativnog rock benda stekli su svojom intimnom poetikom koja se isprepliće s kompleksnim glazbenim aranžmanima. Mika Male postoji već jedno desetljeće, a posljednje četiri godine sastav čine gitarist, klavijaturist i pjevač Orlan Tus, violinistica Majda Bojić, basistica Lucija Potočnik, gitarist Ivan Žigo i bubnjar Igor Bušljeta. Svoju glazbu prezentirali su na dva albuma, Bijelo (u vlastitoj nakladi, 2006.) i Vremenom (Dallas Records, 2010.), a trenutno u studiju snimaju treću glazbenu poslasticu. Za njima su brojne svirke u raznim klubovima i na festivalima, uz Zagreb (KSET, Sax, Jazz club, Tvornica...), gostovali su i u Dubrovniku, Pazinu, na No Jazz festivalu, Rokaj festu, InMusicu, Harteri…

„Mika Male su odlučili stvarati iz potrebe da pruže autentičan glas u masi, da prikažu čovjeka sa svim njegovim dilemama, strahovima, kontradikcijama, svime bitnim i ključnim za ono što on zapravo jest. Glazbom i riječima oslikavaju apsurd i veličanstvenost ljudskog postojanja, svu ljepotu i složenost komunikacije i kaos međuljudskih odnosa. Mika Male sviraju u valovima i zahtijevaju tišinu. Tamo se najbolje snalaze.„ (web, myspace, facebook)

LOTUS
Basist Bruno Milanović i gitarist i pjevač Filip Kozlica su 2007. osnovali Lotus kao akustični duo, a do danas su prerasli u pop-rock bend kojem su se pridružila četiri člana: gitarist Nikola Betica, pjevačica Maja Kosanović , klavijaturist Dino Zanetti i bubnjar Marko Vucelja. Proširenje je donijelo i neke novine u njihovom izričaju, a kombinacija muškog i ženskog vokala postala je njihova prepoznatljivost. Svojim autorskim, uglavnom ljubavnim pjesmama „u ovom kilavom vremenu uspijevaju zadržati i evocirati naivnost, nevinost, neiskvarenost, toplinu i pozitivni mladenački idealizam.“ Posljednjih par godina sviraju pred punim zagrebačkim klubovima, a nastupili su i na Studentfestu, Minivalu u Tvornici, InDie Ksetu, Velikoj Rock Eksploziji #4, kao i ušli u finale 15. HGF-a. Prošle godine su godine za Aquarius Records izdali album Lotus kojim su se prikazali kao originalan bend s prepoznatljivim stilom i stavom. (myspace, facebook, youtube)

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti na šanku KSET-a ili na sam dan koncerta na ulazu od 20h po cijeni od 40 kn.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Drugi rođendan Gricnija!
XV. FAKI
Tweetup unutar serije
MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
Između neba i zemlje
„IZLET“ u CINEPLEXXU CENTAR KAPTOL!
6. Kreativna događalica​
U zaklon
Wingwave coaching - Core Besser-Siegmund
Animafest 2012.
Nosferatu
Premijere u ITD-u
LJUDI U CRNOM PONOVNO U HRVATSKOJ!
Love will tear us apart

Gricni kategoriju