Mršavljenje bez dijete

Mršavljenje bez dijete

Nekoliko ste puta već pokušali smršavjeti, ali svaki put uzalud? Jeste li ikad nakupili suvišne kilograme bez ikakva očigledna povoda, iako niste jeli više nego uobičajeno, a kamoli tek toliko da bi se drastična promjena mogla odraziti na vagi? Ako je uistinu tako, sigurno ste se hranili pogrešnim namirnicama!

Novija istraživanja pokazuju da su Hrvati među najdebljim narodima u Europi, a osobna iskustva govore da restriktivne dijete rijetko donose trajnu vitkost. No, je li moguće mršavljenje bez dijete i još važnije – kako to postići?  

Bez promjene navika, poznavanja namirnica i istinskog razumijevanja povezanosti između našeg zdravlja i stanja te hrane koju unosimo, bitka s kilogramima neće prestati. Ključ je u kontinuiranom unosu namirnica bogatih hranjivim tvarima i siromašnih kalorijama, koje su istodobno izuzetno ukusne i zasitne, smatra George Mateljan, autor knjige Mršavljenje bez dijete.

George Mateljan, uspješni američki poduzetnik hrvatskih korijena, cijeli je život posvetio upravo toj temi. Sam je, bez dijete, izgubio velik broj kilograma usvajanjem zdravih prehrambenih navika baziranih na mediteranskoj prehrani. Na temelju svog bestselera Najzdravije namirnice svijeta, osmislio je program za mršavljenje bez dijete koji će osobama koje se bore s viškom kilograma pomoći da postignu i zadrže vitku liniju i opisao ga u knjizi Mršavljenje bez dijete.  Ako ste osoba koja želi postići optimalnu težinu, ovo je možda posljednja knjiga o mršavljenju koju ćete trebati.

Pozivamo vas da nam se pridružite u razgovoru o ovoj knjizi kao i o temi zdravog načina gubitka kilograma i pravilne prehrane, te podijelite s nama vaša iskustva. Predavanje je u četvrtak, 20. rujna 2012. godine u 19 sati, u Europskom domu u Zagrebu, i tom prilikom knjiga će se prodavati po promotivnoj cijeni, a ulaz je slobodan.  Na predavanju sudjeluju Jadranka Boban Pejić, vodeća stručnjakinja za prirodnu prehranu i  Željko Petrović, direktor Centra izvrsnosti George Mateljan u Splitu.
Mršavljenje bez dijete

O knjizi su rekli:

Budući je epidemija pretilosti javnozdravstveni problem ne samo u svijetu, nego i u Hrvatskoj,  ova publikacija, u skladu s postojećim Nacionalnim akcijskim planom za smanjenje i prevenciju prekomjerne tjelesne težine i pretilosti,  predstavlja važan doprinos u prosvjećivanju hrvatskog stanovništva o principima pravilne prehrane i usvajanju pravilnih prehrambenih navika, koji imaju za posljedicu ne samo normaliziranje tjelesne težine, već i općenito veću razinu zdravlja i zadovoljstva u svim aspektima života.

Goranka Petrović, Jasna Pucarin -Cvetković, Hrvatski zavod za javno zdravstvo 

Knjiga Mršavljenje bez dijete pravi je saveznik želite li uistinu misliti što jedete!

Mario Valentić

_______________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Tajna u njihovim očima
Animafest 2012.
Amstel Quartet i New Sax Quartet u Teatru &TD!
Između neba i zemlje
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
Hej! Kako si?
Alan Bradley u Zagrebu
Osmo izdanje 25 FPS-a
Jeste li za salatu?
Krajolik s padom
6. Festival židovskog filma
Drugi rođendan Gricnija!
Nina Romić + Mika Male + Lotus
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Veliki proljetni glazbeni outlet

Gricni kategoriju