Malo je dovoljno

Malo je dovoljno

Malo je dovoljno, priznajemo, ali dobre glazbe i lijepih riječi nikada dosta. I zato novi projekt Malo je dovoljno koji je okupio vrhunsku ekipu, glazbenike i skladatelje Alena i Nenada Sinkauz (East Rodeo) te muzikalnog pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića (Goribor).

Krenuvši od Stojkovićevih priča i pjesama odnosno motiva te muzičkih materijala braće Sinkauz, u ovom projektu Muzičkog salona i Teatra &TD autori su istraživali odnose između glazbe i teksta, gradili novu formu i stvorili jedinstveno glazbeno-scensko djelo. Djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element. Tu usklađenost zvuka i riječi možemo istovremeno i misliti i osjećati što čini doživljaj potpunim i potvrđuje da je malo dovoljno, a da sve imamo.

Izvode: Aleksandar Stojković, Alen i Nenad Sinkauz
Tekst: Aleksandar Stojković
Glazba: Alen Sinkauz (kontrabas, bas gitara, efekti) i Nenad Sinkauz (elektronika, ukulele, klavir)
malo je dovoljno
East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem vlastitog zvukovnog ekvilibrija i njegovog daljnjeg propitivanja. Pjesnik i pisac Aleksandar Stojković dio je srbijanskog alternativnog rock benda Goribor i ujedno jedno od najvećih autorskih imena s ovih prostora. Izdao je zbirke pjesama Svijet je moj, ali nema vremena, Princ bez horsa i Ne možeš mnogo ali možeš malo.

On je jedan od pjesnika koji s malo, ali pomno odabranih riječi uspijevaju izreći mnogo toga. Njegova tuga, depresija, razočaranje, duševni nemir, neprilagođenost i bol nisu samo njegovi, nego univerzalni i lakorazumljivi svima koji su se barem jednom osjećali poput 'vernika bez crkve, građanina bez grada, ljubavnika bez žene, ritma bez bubnjara'... njihove pjesme kao da su Joy Division pukim nekim slučajem zaboravili uvrstiti na 'Closer'.
Aleksandar Dragaš

Ulaznice možete kupiti već sada po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna na blagajni Teatra &TD, dok će cijena na ulazu biti 50 kuna. Studenti svoje ulaznice mogu kupiti po cijeni od 25 kuna.

Pokljanjamo vam 2x2 ulaznice za srijedu 6. lipnja, a prijaviti se možete tako da nam pošaljete mail na info@gricni.com s naslovom "Malo je dovoljno" i svojim podacima! Dobitnike objavljujemo u 15 sati!

Po dvije ulazniznice za večeras (4. lipnja) dobile su Lucija Poljičak i Martina Strunjak!
Po dvije ulaznice za večeras (6. lipnja) dobile su Ana Kazalac i Ljubica Pešorda!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

BEMTEUMOZAK
High Places u atriju &TD-a
Dječak crne mambe
'Moć i nemoć' Seijija Kimota
Klapski Woodstock
ŠTO JE STOICIZAM?
Planet majmuna: Postanak
Pokrenuta web stranica 'Resident Evil'
Lux in Tenebris
Kimiko - iz sobe do slušatelja!
Mozart u vrtu
6. Kreativna događalica​
LJUBAVologija - Bruno Šimleša
Filmske preporuke
SJEVEROZAPADNI VJETAR

Gricni kategoriju