Mačak u čizmama

Mačak u čizmama

Malo koji lik je toliko popularan da je jednako dobro prihvaćen u pisanom i crtanom obliku. Klasična bajka Charlesa Perraulta o dosjetljivu mačku u novoj je verziji u izdanju nakladničke kuće ''Profil'' prepričana s mnogo stila!

Mačke obično spavaju, predu i ganjaju miševe, ali mačak u čizmama doista je krasan mačak! Nakon što mu otac umre i ostavi mu žućkastu macu, Petar otkrije da je to neočekivano koristan dar. Dosjetljivi mačak ima plan kako vrlo brzo lijenog mlinareva sina pretvoriti u bogata plemića, koji je čak prikladan ženik za princezu. Pratite lukavog mačka kako provodi svoju namjeru i nikakva ga iznenađenja ne mogu omesti te mu se divite dok čitavo kraljevstvo pleše na njegovu melodiju. Prekrasne ilustracije oživljavaju ove zabavne i živahne likove, a preklopi, kotači i umeci zabavljaju, potiču znatiželju i maštu čitača!

PREPRIČALA: Stella Gurney
ILUSTRIRAO: Gerald Kelley


Želite li da ''Mačak u čizmama'' zaprede baš ispod vašeg božićnog drvca? Uz Profilovu i Gricnijevu pomoć sve je moguće! Trojici svojih prijatelja na Facebooku predložite da ''lajkaju'' naš profil, a nakon što su oni to učinili, u komentar ispod naše objave ovog članka upišite njihova imena! Prijave primamo do ponoći 24. prosinca! Sretno!

Lijepi poklon stiže Mariji Knežvić! Molimo sretnu dobitnicu da nam pošalje svoje podatke na info@gricni.com kako bi joj mogli poslati njen primjerak knjige "Mačak u čizmama"!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (4 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Mršavljenje bez dijete
Kvartet KLANG
Strankinja
Gricni foto sekcija
Glorija u &TD-u
Car neuspjeha
Sanja Kozlica - žena zvana talent!
Saboter
Veliki proljetni glazbeni outlet
Lotus i Replica u SAX-u
''Ideš dalje'' u Parmi
Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve
DANI EUROPSKOG FILMA: MOJ NAJBOLJI NEPRIJATELJ
Prevaranti
Pedalafest – prvi hrvatski biciklistički festival

Gricni kategoriju