Lux in Tenebris

Lux in Tenebris

Lux in Tenebris jedan je u nizu lomnih tekstova velikog Bertolta Brechta o društvu. Komad je to koji problematizira pitanje prostitucije i institucionalnih odnosa (unutar iste) koji je uvjetuju tj. (p)održavaju.

Predstava nas poziva na razmišljanje o pitanju gdje prostitucija (ona vidljiva i nevidljiva) doista počinje; tko su joj subjekti; tko su joj nužne žrtve; koja je naša odgovornost, a koja njihova. Revitalizacijom ovog komada te njegovim izmještanjem u hrvatski kontekst htjeli smo ukazati  na nepobitnu živost kako ovog velikog autora tako i tema kojima se bavio koje su ostale jednako žive i jednako pod upitnikom kako u autorovo doba tako i danas. Za Brechta je teatar mjesto političkog prosvjetljenja i agitacije, razbijanje prepreka između publike i glumaca kao i ideje da prvi moraju biti pasivni, a drugi aktivni. Poznate se stvari pri tome predstavljaju u novom svjetlu  te tako upućuju na kontradiktornu stvarnost, dok se radnja putem komentara i songova prekida, što kod gledatelja uništava svaku iluziju (ili je upravo gradi?).


Režija: Mario Kovač
Dramaturg: Srđan Sandić
Scenografija: Zrinka Nedeljković
Koreografija: Maja Kovač
Izrada video materijala: Damir Kantoci
Dizajn:Dalibor Zec
Skladatelj originalne glazbe: Nikša Marinović
Autori pjesama: Mario Kovač, Nikša Marinović, Srđan Sandić
Izvođači: Dean Krivačić, Anita Matković, Nikša Marinović, Ivana Krizmanić, Zrinka Kušević, Maja Katić, Zrinka Antičević, Marko Movre, Matija Major, Mario Kovač, Neven Jurina Tomić, Srđan Sandić.

Na dan premijere, ulaz s pozivnicom.

Redovne izvedbe 11. i 12. svibnja, ulaznica 50/25kn studenti.

Poklanjamo vam dvije ulaznice za izvedbu 12. svibnja! Prijaviti se možete tako da na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom "LUX" i svojim podacima!
Dobitnike objavljujemo na dan predstave u 15 sati!

Sretna dobitnica dvije karte za večerašnju predstavu je Margareta Krasnić. Čestitamo!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

ŠEBALJ I KRIŽ
Boys don't cry
Hej! Kako si?
Reckless - KAMENO MESO
Doktrina šoka
Sucker Punch
200 najljepših trajnica
Volite li Johna Cagea?
Sebenico - ''DOBRA VEČER, UZORITA''
Svi na klape u Zagrebu!
Animafest 2012.
Perači prozora
Dečko, dama, kralj, špijun
Koji je tvoj broj?
Priča o knjigama

Gricni kategoriju