Lea i Darija - Soundtrack

Lea i Darija - Soundtrack

U izdanju Aquarius Recordsa objavljen je soundtrack iz filma "Lea i Darija", redatelja Branka Ivande, a mi smo se pobrinuli osigurati Vam jedan primjerak!

Film je premijerno prikazan na otvorenju 58. festivala igranog filma u Puli, a govori o sudbini Lee Deutsch i Darije Gasteiger, djevojčica koje su pred Drugi svjetski rat bile velike zvijezde Dječjeg carstva i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i zbog čijeg su plesa, glume i pjesme, predstave redovno bile rasprodane. Lea je umrla u vagonu za Auschwitz, a Darija je s obitelji pobjegla pred partizanima.

Soundtrack se pojavljuje u distribuciji u isto vrijeme kad i film u kinodvoranama, što se događa prvi put u Hrvatskoj. Originalnu glazbu za film "Lea i Darija" napisao je Alfi Kabiljo, cijenjeni skladatelj, dirigent, aranžer i producent međunarodna ugleda. Njegov širok raspon stvaralaštva obuhvaća glazbu za kazalište, film i TV; zabavne melodije, šansone, orkestralna, komorna i solistička djela. Svoje diskografske i filmske projekte snimao je diljem svijeta, a najviše u Zagrebu. Glazba za film "Lea i Darija", uz dirigentske palice Alfija Kabilja, Mladena Tarbuka i Silvija Glojnarića, snimljena je u studiju Bajsić HRT-a, u izvedbi Simfonijskog orkestra i Big Band HRT-a. Pojedine solo dionice pjevaju poznati hrvatski izvođači: Marko Tolja i Sanja Doležal te članice zbora "Zvjezdice", Lea Leopoldović i Lea Šarić. Producentski dio potpisuju Saša Wozdecky, Petko Kantardžijev – Mlinac i Joško Krivić.

Najveći doprinos očuvanju glazbene baštine ovaj album donosi kroz prvi tonski zapis operete Josipa Dečija i Tita Strozzija - "Čudo od djeteta". Opereta je napisana baš za Leu Deutsch, premijernu izvedbu imala je 1938. i nije se izvodila više od 60 godina. Ovo zaboravljeno glazbeno blago (pronađena je jedino klavirska partitura), isključivo za film "Lea i Darija", instrumentirao je i dirigirao maestro Mladen Tarbuk.

U suradnji s izdavačkom kućom ''Aquarius Records'' poklanjamo Vam jedan primjerak! Želite li svoju glazbenu kolekciju nadopuniti upravo ovim soundtrackom, pošaljite nam na info@gricni.com mail s naslovom ''Lea&Darija'' i svojim podacima - možda se sreća osmjehne baš Vama! Prijave primamo do ponoći 30. travnja. Sretno!

Sretna dobitnica suondtracka je Ljubica Pešorda! Čestitamo!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Festival svjetskog kazališta 2012
Prizori s jabukom
Crvena kapela
Lotus u Saxu
Surveillance Of The Environment
Dvojac Lightune
Dimljena haringa bez senfa
Između neba i zemlje
MJESEC ZALJUBLJENIH U MOZAIKOVIM KNJIŽARAMA!
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
Žuta crta
Konferencija "Mladi Europe"
Malo je dovoljno
Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
Koordinate sreće

Gricni kategoriju