La Mama u Zagrebu

La Mama u Zagrebu

Glazbena predstava ''La MaMa cantata'', broadwayski hit redateljice i skladateljice Elizabeth Swados iz kultnog newyorškog kazališta La MaMa gostovat će u ponedjeljak, 10. rujna, u Zagrebačkom kazalištu mladih u pretprogramu 10. festivala svjetskog kazališta!

Riječ je o glazbenoj predstavi posvećenoj životu slavne Ellen Stewart, utemeljiteljici kultnog newyorškog kazališta La MaMa, umjetnici koja je zauvijek promijenila sliku svjetskog teatra. Ellen Stewart je bila i gošća Festivala, radila je u Zagrebačkom kazalištu mladih, a dobila je i titulu počasne građanke Zagreba. Predstava La MaMa cantata sastavljena je od ponajboljih citata Ellen Stewart kao i od njezinih pripovijesti o osobama i događajima kojima je svjedočila zadnjih 50 godina svog bogatog života.

La MaMa cantata reflektira veselje, neuobičajan humor, nesebično sagorijevanje vodeće osobe toga kazališta za umjetnost i umjetnike, kao i njezinu borbu za preživljavanje. Predstava je strastveno i duhovno putovanje o gostovanjima Ellen Stewart, načinu na koji je mijenjala sredine diljem svijeta, u koje je unijela svoju novu, nerijetko šokantnu teatarsku poetiku, s nesvakidašnjom snagom i kazalištem u srcu.

U predstavi sudjeluju: Starr Busby, Charnele Crick, Preston Martin, Grace McLean, Alicia Olatuja,Maya Sharp; Catherine Brookman, Rachael Duddy i Hannah Whitney, Michael Castillejos, Shaina Taub, Jeanna Phillips, Max Bisantz, Nicolas Caycedo, Roe Hartrampf, Tom Hennes, Josephine Huang, Edwin Sutton, Yukio Tsuji i Matt Hankle.

Predstava se održava u kazalištu ZKM s početkom u 20:00 sati.

____________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

 

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Massimo - Dodirni me slučajno
10 MINUTA POZORNOSTI
Ranjena žena
Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
Mrtve duše
Lotus i Replica u SAX-u
Fotopoetika
Barneyeva verzija
Svi na klape u Zagrebu!
NEKA BOLJI POBIJEDI
Volite li Johna Cagea?
Doktrina šoka
POTROŠENI?
Praizvedba predstave „Žuta crta“
Urban & 4 s 'Kunderom' u Aquariusu

Gricni kategoriju