Krletka

Krletka

˝Krletka˝ spada u vrhunce žanra bulevarske komedije i kao takva pruža intrigantan zaplet, obilje zabuna i slikovite karaktere. Prema preporuci majstora, Georgesa Feydeaua, kod Poireta se susreću na sceni oni likovi za koje bi bilo najbolje da se nikada ne sretnu!

Sin homoseksualnog para (koji usto vodi i noćni klub) organizira upoznavanje svoja dva oca s ultrakonzervativnim roditeljima mlade buduće supruge na kojem će se otkriti tko je sinu prava majka. I avanture mogu započeti! U ovoj brzoj dramaturgiji nižu se obrati i iznenađenja. To je pravi poligon za glumačku vještinu. Osim što će nas zabaviti, kroz prikaz građanske uštogljenosti i krutost društvenih normi, ova će nam priča omogućiti uživanje u autentičnom kazališnom činu.

Krletka

Autor „Krletke“ Jean Poiret francuski je glumac, redatelj, scenarist i naravno – dramatičar. Tekst je napisan 1973.godine i iste godine praizveden u Parizu. Sam pisac igrao je glavnu ulogu, a predstava je postala pravi hit, osigurala svom autoru svjetsku slavu i doživjela čak 2000 izvedaba! No, to nije sve: 1978. po njoj je snimljen čuveni film „La cage aux folles“, zatim 1983. na Broadwayu ponovo uspješnica prema ovom komadu – no ovog puta riječ je o mjuziklu. I na kraju – 1996. snimljen je američki remake francuskog filma u kojem igraju Robin Williams, Nathan Lane, Gene Hackman i taj isto tako osvaja publiku. Godine 2012., u prijevodu Vladimira Gerića, režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh, ˝Krletka˝ piše svoju novu povijest – uvijek zaigranu i urnebesnu.

Poklanjamo vam 1x2 ulaznice za večerašnju (9. studeni) izvedbu predstave! Prijaviti se možete tako da na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom "Krletka" i svojim podacima! Dobitnike objavljujemo u 15h!

Ulaznice za večeras je osvojila Ivana Javni! Čestitamo!
krletka_3

Jean Poiret: KRLETKA
Prijevod: VLADIMIR GERIĆ
Redatelj: KREŠIMIR DOLENČIĆ
Dramaturginja: ŽELJKA UDOVIČIĆ PLEŠTINA
Scenografkinja: MARTA CRNOBRNJA
Kostimograf: NEVEN MIHIĆ
Koreograf: DINKO BOGDANIĆ
Glazbena obrada: ZVONKO PRESEČKI, MARIO MIRKOVIĆ
Oblikovatelj svjetla: DENI ŠESNIĆ
Uloge: ŽELJKO KÖNIGSKNECHT, HRVOJE KEČKEŠ, MARIO MIRKOVIĆ, IVAN ĐURIČIĆ, LUKA PETRUŠIĆ, BORKO PERIĆ, VELIMIR ČOKLJAT, MAJA POSAVEC, FILIP DETELIĆ, EDO VUJIĆ, BRANKA TRLIN, ANA MARAS, LINDA BEGONJAkerempuh
_________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Prizori s jabukom
Koji je tvoj broj?
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Ciklus Virtuoso
Wingwave coaching - Core Besser-Siegmund
Jeste li za salatu?
''Ideš dalje'' u Parmi
ŠEBALJ I KRIŽ
Surveillance Of The Environment
Lea i Darija - Soundtrack
Filmske preporuke - dvoglavi redatelj
TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
Sanja Kozlica - žena zvana talent!
DANI EUROPSKOG FILMA: OTMICA HEINEKEN
NLO-i - Leslie Kean

Gricni kategoriju