Koordinate sreće

Koordinate sreće

Je li sreća ono što nam poručuju nasmiješena lica s reklama, ili ona u sebi obuhvaća život u svoj njegovoj šarolikosti – i ono što smatramo sjajnim životnim trenucima, ali i sve ono što se krije u mraku? Je li izlaz u instant rješenjima i vanjskim blagodatima ili u odvažnosti potpunog prihvaćanja sebe?

Nakon uspješnice Unutarnji kompas, Tomica Šćavina, u Koordinatama sreće nastavlja razotkrivati život u njegovim najzanimljivijim aspektima i iscrtavati niti vodilje za sve one spremne za istraživanje unutarnjeg svemira. "Iracionalna krivnja", "Strah od uspjeha", "Otrov zvan zavist", "Mudrost prihvaćanja", "Ljubav prema sebi", "Tragom užitka", "U skladu s tijelom", "Zamka self-helpa", samo su neki od naslova pitkih eseja u kojima Šćavina rasvijetljava zbrku oko pojma sreće i svega onoga što nam stoji na putu do nje. Uči nas da su i sva “loša” stanja i emocije sastavni dio života te da gotovo uvijek u sebi kriju neprocjenjivo blago.

Njezini eseji i istinite priče ljudi koji su, kao i svi, tražili sreću, svim odvažnim pustolovima pružaju alate za detekciju životnih zapleta, a interaktivna pitanja i pozivi na promišljanje utiru put osobnom rastu i slobodi. Jer kako kaže Šćavina: U „Koordinatama sreće“ nećete pronaći točne upute: zemljopisna širina X stupnjeva, dužina Y stupnjeva. Ne vjerujem u takve upute. Umjesto toga, pronaći ćete alat za istraživanje vlastitih koordinata. Vjerujem da će vam taj alat na vašem unutarnjem putovanju biti od velike koristi, čak i ako krenete od nultog meridijana.

Tomica Šćavina popularna je psihologinja, kolumnistica i autorica. Posvetila se psihološkom radu u području osobnog razvoja unutar kojeg vodi i Terapiju pisanjem. Godine 2009. objavljena joj je zbirka kolumni i članaka Unutarnji kompas u izdanju nakladničke kuće Planetopija, a 2011. objavljen joj je i prvi roman "Brod za Lajku" ( Jesenski i Turk). Njena treća knjiga "Koordinate sreće" nova je knjiga eseja i članaka koji su od 2009. do 2012. godine objavljivani u Sensi i na Net.hr-u. Više o autoričinim projektima možete doznati na web stranici www.poticaj.net!
 

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
Poklanjamo vam album Lotusa!
Kako biti odrasla osoba u vezi
Drugi rođendan Gricnija!
Obamin sindrom
Filmske preporuke - žene iza kamera
10 MINUTA POZORNOSTI
Osmo izdanje 25 FPS-a
Continentalova tjedna izdanja
RAT ART – DVADESET GODINA POSLIJE
Opasna metoda
Filmske preporuke - Roman Polanski
TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
Izumi i otkrića
Filmomanija 6

Gricni kategoriju