Kabinet

Kabinet

U polukružnoj dvorani Teatra &TD premijerno pogledajte predstavu ''Kabinet'' i doznajte na koji način mlada autorska i glumačka ekipa progovara o aktualnim problemima današnjice: o odnosu ljudi prema vlasti i vlasti prema ljudima.

Dok premijera nema, njegovi ministri u kabinetu hvataju se u koštac s najvećim problemima u mandatu. Kako stvari vidjeti jasno, kako ne spletkariti, kako podmititi onog tko postavlja pametna pitanja, a zaposliti onog tko postavlja glupa...

U taj normalni radni dan, igrom slučaja, ulazi i mlada razočarana osoba koja postavlja pitanja o budućnosti. Iako zna da za takvu osobu budućnosti, pored takvih političara, mjesta jednostavno nema. Tako da njegova pitanja predstavljaju određeni mazohizam. Ali ima spakiranu torbu i radnu vizu za inozemstvo, pa mu zapravo i nije važno.Predstavom “Kabinet” otvaramo vizuru koja se bitno ne razlikuje od one servirane u terminima informativnih emisija. Kabinetom, međutim, stavljamo naglasak na ono neizrečeno, ono što «ostaje u zraku», ono što svi znaju, ali pohranjuju u onaj dio memorije koji su spremni izbrisati svake četiri godine kada u zamjenu za osobnu iskaznicu dobiju kemijsku i komad papira sa spiskom imena koji nude apsolutno iste stvari, samo u različitoj ambalaži.
Kabinet, foto:Damir Zizic

Autor teksta je Antonio Gabelić, režiju potpisuje Filip Povrženić, dok su za izvedbu zaduženi: dobitnik Nagrade Hrvatskog hrvatskog glumišta 2012 za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mladež - Dado Ćosić, Sanja Milardović i Tomislav Krstanović. Jasna Josipovski potpisuje scenografiju, a Matea Pasarić kostimografiju.

Premijera se održava u četvrtak, 29. studenog, u 20:00h u polukružnoj dvorani Teatra &TD, a sljedeće izvedbe na rasporedu su 30. studenog i 1. prosinca u 20:00h.


_________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Retrospektiva Branka Vlahovića
Planet majmuna: Postanak
Surveillance Of The Environment
Tweetup unutar serije
Dražen Pavlović - magija iz kista!
TOTALNA RASPRODAJA!
Kimiko - iz sobe do slušatelja!
Elitna postrojba 2
'Moć i nemoć' Seijija Kimota
Predin & Dedić - Tragovi u sjeti
Jedan dan
Bolero - Davor Suhan
Samice u ZKM-u
Pismo Heineru Mulleru
Ovo bi mogla biti moja ulica

Gricni kategoriju