„IZLET“ u CINEPLEXXU CENTAR KAPTOL!

„IZLET“ u CINEPLEXXU CENTAR KAPTOL!

Jedan od kritički najhvaljenijih filmova u posljednjih godinu dana, slovenski film „Izlet“ od 10. svibnja započet će se ekskluzivno prikazivati u Cineplexxu Centar Kaptol.

Riječ je o filmu ceste redatelja Nejca Gazvode koji se prikazivao u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Indiji, Varšavi, Sao Paulu, Nashvilleu, Sarajevu i Zagrebu. U filmu su glavne uloge ostvarili Nina Rakovec, Jure Henigman i Luka Cimprič.

Živa, Andrej i Gregor su najbolji prijatelji još od srednje škole. Gregor je vojnik koji se sprema za odlazak na misiju u Afganistan, a Živa za studiranje u inozemstvu. Andrej je njihov prijatelj homoseksualac koji mrzi sve, uključujući i samog sebe. Jednoga dana njih troje odluče otići na put do mora kao što su često radili dok su išli u srednju školu. Tijekom vožnje naiđu na napušteni automobil kojeg uništavaju; gaze mačku i dostojno je sahranjuju. U istom trenutku njih troje su destruktivni i kontroverzni, ali nježni i brižni jedno za drugo. Nakon što stignu na odredište, Živa i Gregor se poljube što dodatno zakomplicira njihov odnos. Uskoro na površinu započinju izlaziti njihove mračne tajne...

Film „Izlet“ na festivalu u Nashvilleu okićen je nagradama za najboljeg glumca, glumicu, glazbu, a također je osvojio i Grand Jury Prize. Glavni filmski kritičar Screen Internationala, Mark Adams o filmu je napisao: „Izlet je uvjerljivo dramatičan film ceste sa uzbudljivom pričom o ljetnom prijateljstvu, koje je osuđeno na iskušenja i razdor“, dok ga Alissa Simon iz Varietyja opisuje kao „film snažnog scenarija i sjajne fotografije kojim se redatelj Nejc Gazvoda potvrđuje kao talent na kojeg moramo obratiti pažnju“. Na filmskom festivalu u Sarajevu film je podjednako oduševio i kritiku i publiku.

„Izlet“ sa svojom službenom kino distribucijom u Hrvatskoj započinje 10. svibnja i to u Cineplexxu Centar Kaptol nakon kojega će igrati i u drugim kinima u Hrvatskoj.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Malo je dovoljno
Ovo bi mogla biti moja ulica
Izložba povodom 40 godina Animafesta
Festival svjetskog kazališta 2012
SLUČAJ &TD
Organ Vida
Filmske preporuke
Animafest djeci osigurao kino, radionicu i igraonicu!
ZOMantično ROMANTIČNO
Dimljena haringa bez senfa
''Ideš dalje'' u Parmi
6. Kreativna događalica​
Lijepa naša
Akustika
Sanja Kozlica - žena zvana talent!

Gricni kategoriju