Idiot u ZKM-u

Idiot u ZKM-u

U Zagrebačko kazalište mladih se izvodi nova predstava nastala po kultnom romanu F.M.Dostojevskog Idiot, u režiji Ivana Popovskog, koja je premijerno izvedena 1. travnja.

Ivan Popovski ugledni je makedonski redatelj čiji je rad iznimno cijenjen u Rusiji. Završivši studij na ruskoj akademiji GITIS u klasi Pjotra Fomenka, posljednjih dvadeset godina režira u ruskim kazalištima, a napose u Kazališnoj radionici Pjotra Fomenka i u Kazalištu glazbe i poezije Elene Kamburove u Moskvi.

Režirao je mnoge ruske uspješnice: „Avanturu“ prema motivima Marine Cvetajeve, „Tvorca masaka“ prema drami F. Krommenlinka, „Evgenija Onjegina“ (interpretacija opere Čajkovskog), „Pugačova“, komad baziran na Puškinovoj i Jesenjinovoj poeziji, Gogoljeve „Dnevnik jednog luđaka“...

Okupivši iznimno veliki broj glumaca, Ivan Popovski na pozornici, uprizorit će jedno od najpoznatijih djela svjetske literature, koje svojom temom ulazi u dijalog s našim turbulentnim vremenom, a istodobno opisuje mnogo toga što odlazi i odumire. To je predstava koja spaja dva vremena, ističe zajedničke opsesivne teme u njima. U „Idiotu“ glume: Frano Mašković, Nina Violić, Milivoj Beader, Goran Bogdan, Nataša Dorčić, Maro Martinović, Ksenija Marinković, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Sreten Mokrović, Urša Raukar, Filip Nola, Katarina Bistrović Darvaš, Dora Polić Vitez, Rajko Bundalo i Jasmin Telalović.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Kako biti odrasla osoba u vezi
Kako odgojiti štene
Stoljeće mudrosti
DANI EUROPSKOG FILMA: KOPNO
Pirati s Kariba: Nepoznate plime
Pedalafest iPhone i Android aplikacija
Sram i strah
Martovske ide
General Woo - Verbalni Delikt
Prizori s jabukom
Krletka
Koji je tvoj broj?
Volite li Johna Cagea?
Zatvaranje ljubavi
Odjel straha

Gricni kategoriju