Idiot u ZKM-u

Idiot u ZKM-u

U Zagrebačko kazalište mladih se izvodi nova predstava nastala po kultnom romanu F.M.Dostojevskog Idiot, u režiji Ivana Popovskog, koja je premijerno izvedena 1. travnja.

Ivan Popovski ugledni je makedonski redatelj čiji je rad iznimno cijenjen u Rusiji. Završivši studij na ruskoj akademiji GITIS u klasi Pjotra Fomenka, posljednjih dvadeset godina režira u ruskim kazalištima, a napose u Kazališnoj radionici Pjotra Fomenka i u Kazalištu glazbe i poezije Elene Kamburove u Moskvi.

Režirao je mnoge ruske uspješnice: „Avanturu“ prema motivima Marine Cvetajeve, „Tvorca masaka“ prema drami F. Krommenlinka, „Evgenija Onjegina“ (interpretacija opere Čajkovskog), „Pugačova“, komad baziran na Puškinovoj i Jesenjinovoj poeziji, Gogoljeve „Dnevnik jednog luđaka“...

Okupivši iznimno veliki broj glumaca, Ivan Popovski na pozornici, uprizorit će jedno od najpoznatijih djela svjetske literature, koje svojom temom ulazi u dijalog s našim turbulentnim vremenom, a istodobno opisuje mnogo toga što odlazi i odumire. To je predstava koja spaja dva vremena, ističe zajedničke opsesivne teme u njima. U „Idiotu“ glume: Frano Mašković, Nina Violić, Milivoj Beader, Goran Bogdan, Nataša Dorčić, Maro Martinović, Ksenija Marinković, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Sreten Mokrović, Urša Raukar, Filip Nola, Katarina Bistrović Darvaš, Dora Polić Vitez, Rajko Bundalo i Jasmin Telalović.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Fotopoetika
Čovjek koji je spasio Europu
Glorija u &TD-u
Love will tear us apart
Patak Dodo
Hotel na uglu gorkog i slatkog
Surveillance Of The Environment
Počinje 8. Festival 25 FPS
Umjetnička sloboda i kreativna Europa!
ALVIN I VJEVERICE 3
Žuta crta
SLUČAJ &TD
Kvartet KLANG
Lea i Darija - Soundtrack
Harry Potter i darovi smrti - 2.dio!

Gricni kategoriju