Hotel na uglu gorkog i slatkog

Hotel na uglu gorkog i slatkog

Autor Jamie Ford pripovijeda dirljivu ljubavnu priču, ali istražuje i odnos oca i sina, tugu i veselje prve ljubavi, kao i kotač povijesti koji nezaustavljivo melje sve pred sobom. No, Jamie Ford zna da velikim ljubavima ništa ne stoji na putu pa ispisuje potresan završetak kakav do sad niste pročitali.

Godina je 1986. Na ulazu u Japansku četvrt grada Seattlea nalazi se hotel ''Panama''. Više od četrdeset godina zatvoren je daskama. Zatvoren je ne samo hotel, nego i mnoge uspomene, sjećanja i dragi predmeti skriveni u podrumu. U kutijama i sanducima nalaze se stvari japanskih obitelji koje su tijekom Drugoga svjetskog rata otjerane u prognaništvo. Nova vlasnica hotela sve ih želi pokazati, možda im čak i pronaći vlasnike. Kad izvuče i rastvori jedan japanski suncobran, Henryju Leeju, američkom Kinezu, navrijet će uspomene.
hotel_na_uglu_gorkog_i_slatkog
Sjetit će se vlasnice suncobrana, žene koju nikada nije uspio zaboraviti. Bila je to Keiko Okabe, njegova prva ljubav, žena kojoj nije ispunio dano obećanje. No, suncobran nije jedini predmet koji mu mnogo znači. Četrdeset godina poslije Henry ce ući u podrum hotela ''Panama'' i potražiti stvari obitelji Okabe. Ta će ga potraga odvesti na putovanje koje će ga podsjetiti na žrtve koje je podnio za svoju obitelj, ljubav i domovinu. ''Hotel na uglu gorkog i slatkog jedan'' je od najhvaljenijih prvijenaca svih vremena, prodan u višemilijunskim nakladama i preveden na mnoge svjetske jezike.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (1 glas/ova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Studio Smijeha
Dama i Skitnica
Maš Forma - unikatan nakit
Divna stvorenja
Sarin ključ - Tatiana de Rosnay
Hej! Kako si?
Metastaze
Tena Novak Vincek u Atriju &TD-a
Mrtve duše
Noć kazališta uz Zagreb Jazz Portrait
Inspektor Martin i banda puževa
Fedrina ljubav
SHERLOCK HOLMES: IGRA SJENA
10 dana za osmijehe uz Continentalove crtiće!
Nina Romić + Mika Male + Lotus

Gricni kategoriju