HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET

HEMENDEX: CRNO-ŽUTI SVIJET

Za one koji nisu dovoljno upućeni, ili se prvi put susreću s imenom benda HEMENDEX, možemo odmah ukratko pojasniti kako je riječ o nadasve zanimljivom bendu koji je nastao 2008. godine i u svome zvuku donosi fuziju analognog i digitalnog zvuka po uzoru na bendove iz sredine osamdesetih godina.

Naravno, bilo bi pogrešno ostati samo na tome jer bend u svojoj suštini donosi puno više od suhoparne ''copy/paste glazbe 80-ih'' kakvu imate priliku čuti na mnogobrojnim radio i TV postajama u današnje vrijeme. HEMENDEX je audio – vizualni projekt koji na live nastupima donosi i takozvani ''VJ-ing'', a cjelokupan imidž i usklađenost boja sa zvukom itekako doprinose atmosferi koja nastaje kada ih slušate.

Iza sebe imaju objavljen album ''Reset 2'' koji je izašao u izdanju Geenger Recordsa, a on je zapravo drugi dio cjeline koja se nadovezuje na samoizdani 7'' vinil ''Reset 1''. Izdanje ''Reset 2'' donosi također i digitalnu verziju spomenutog vinila, a uz se to na njemu nalazi i mnoštvo multimedijalnih dodataka od kojih se ističe i live EP ''Life Is Not A Soundcheck Vol.1'' koji je besplatan i samo za jedan klik udaljen od vašeg hard diska.

 by Nino Šolić

U svojoj dosadašnjoj karijeri imali su čast pozornice dijeliti s mnogobrojnim žanrovskim kolegama, od kojih se ističu nastupi s Ladytron, Handsome Furs i The Young Gods. Pojavljivanje na regionalnim festivalima, od kojih je onaj najpoznatiji ''Exit'', je također pridonijelo da bend postane prepoznatljivo ime na sceni.

Ovih dana upravo je najavljen i novi projekt, a riječ je o suradnji između one-man projekta 1/2 i HEMENDEXA. On je obradio HEMENDEX, a oni su uz pomoć Žaca (ovom prigodom pod pseudonimom Benji Bee) iz grupe ''Contract'' obradili njega, tj. njegov nekadašnji minimal wave bend ''Narrow''. Sve ostale informacije u vezi digitalne i analogne dostupnosti istog mogu se naći na službenom tumblru banda i njihovoj Facebook stranici.

A kao šećer za kraj - nekome od vas poklanjamo hvaljeni album "Reset 2", a sve što trebate napraviti je na info@gricni.com poslati mail s naslovom ''HEMENDEX'' i Vašim podacima. Također Vas pozivamo da ''lajkate'' i službeni profil dragog nam benda i bolje se upoznate s njihovim radom! Prijave primamo do 8. veljače u podne. Sretno!

 

http://hmndx.com/

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Koji je tvoj broj?
"Ideš dalje" u Beču
BEMTEUMOZAK
Svi na klape u Zagrebu!
Gospođa ministarka
Strankinja
Nina Romić + Mika Male + Lotus
Bolero - Davor Suhan
Malo je dovoljno
Obamin sindrom
Lijepa naša
Perači prozora
Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve
Veliki proljetni glazbeni outlet
Lotus i Replica u SAX-u

Gricni kategoriju