Gospođa ministarka

Gospođa ministarka

Nova sezona u ''Satiričkom kazalištu Kerempuh'' započinje premijerom predstave ˝Gospođa ministarka˝ Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića. Najpoznatija je to komedija Branislava Nušića i kultno djelo kojem su se smijale mnoge generacije. Više o predstavi saznajte u nastavku!

Jednu od svojih najslavnijih komedija, ˝Gospođu ministarku˝ Branislav Nušić započeo je pisati 1914., a završio 1929. Iste godine ona je doživjela praizvedbu u Narodnom pozorištu u Beogradu. Komad je kod publike imao velikog uspjeha u toj i mnogim kasnijim izvedbama te u nebrojenim reprizama. A kritika je do samog kraja prema Nušiću ostala neprijateljski raspoložena. Taj osebujni književnik i originalni dramatičar pisao je duhovito i satirično, stvarajući nezaboravne karaktere te portretirajući mnoge društvene anomalije. Svojeg vremena i (kako se čini) bilo kojeg vremena. 
 Gospođa ministarka

Pratimo što se događa kad jedna obična žena i domaćica preko noći postane vlast. Nušić se smije politici i onome što ona čini naizgled normalnim ljudima. Živka tako, odjednom izvučena iz prosjeka, pomisli da je odabrana i započinje krojiti poredak stvari. Ona i njezina okolina gube razum, slobodnu volju, dostojanstvo i vrte se u krugu kao marionete bez identiteta. Prodaju sva uvjerenja, grabe sve na što nailaze i jedino što ih može zaustaviti je najveća tragedija.

Redatelj: OLIVER FRLJIĆ

Dramaturginja i adaptacija teksta: DORA DELBIANCO
Scenografkinja i kostimografkinja: SANDRA DEKANIĆ
Izbor glazbe: IRENA POPOVIĆ

Uloge: ELIZABETA KUKIĆ, LINDA BEGONJA, MAJA POSAVEC, BORKO PERIĆ, EDO VUJIĆ, ANA MARAS, HRVOJE KEČKEŠ, DEAN KRIVAČIĆ, MARIO MIRKOVIĆ, IVAN ĐURIČIĆ, LUKA PETRUŠIĆ, NINA ERAK-SVRTAN, KOSTADINKA VELKOVSKA, MIA BEGOVIĆ, VELIMIR ČOKLJAT


Poklanjamo vam 1x2 ulaznice za premijernu izvedbu predstave ''Gospođa ministarka'' 21. rujna u kazalištu ''Kerempuh''! Prijaviti se možete tako da nam na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Gospođa ministarka'' zajedno sa svojim podacima. Prijave primamo do četvrtka, 20. rujna u 15h. Sretno!

Dvije ulaznice za premijernu izvedbu predstave ''Gospođa ministarka'' 21. rujna u kazalištu ''Kerempuh'' osvojila ja Gordana Licitar! Čestitamo! Hvala svim na sudjelovanju!
Branislav Nušić

__________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Perači prozora
Maš Forma - unikatan nakit
Vrijeme je novac
Retrospektiva Branka Vlahovića
Zdenka Kovačiček Cabaret Show
Opaki zalogaji - Anthony Bourdain
Naša majka
Alan Bradley u Zagrebu
Prevaranti
Pedalafest iPhone i Android aplikacija
Dani suvremenog plesa u Varaždinu
Reckless - KAMENO MESO
ZOMantično ROMANTIČNO
Dvojac Lightune
Continentalova tjedna izdanja

Gricni kategoriju