Gospođa ministarka

Gospođa ministarka

Nova sezona u ''Satiričkom kazalištu Kerempuh'' započinje premijerom predstave ˝Gospođa ministarka˝ Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića. Najpoznatija je to komedija Branislava Nušića i kultno djelo kojem su se smijale mnoge generacije. Više o predstavi saznajte u nastavku!

Jednu od svojih najslavnijih komedija, ˝Gospođu ministarku˝ Branislav Nušić započeo je pisati 1914., a završio 1929. Iste godine ona je doživjela praizvedbu u Narodnom pozorištu u Beogradu. Komad je kod publike imao velikog uspjeha u toj i mnogim kasnijim izvedbama te u nebrojenim reprizama. A kritika je do samog kraja prema Nušiću ostala neprijateljski raspoložena. Taj osebujni književnik i originalni dramatičar pisao je duhovito i satirično, stvarajući nezaboravne karaktere te portretirajući mnoge društvene anomalije. Svojeg vremena i (kako se čini) bilo kojeg vremena. 
 Gospođa ministarka

Pratimo što se događa kad jedna obična žena i domaćica preko noći postane vlast. Nušić se smije politici i onome što ona čini naizgled normalnim ljudima. Živka tako, odjednom izvučena iz prosjeka, pomisli da je odabrana i započinje krojiti poredak stvari. Ona i njezina okolina gube razum, slobodnu volju, dostojanstvo i vrte se u krugu kao marionete bez identiteta. Prodaju sva uvjerenja, grabe sve na što nailaze i jedino što ih može zaustaviti je najveća tragedija.

Redatelj: OLIVER FRLJIĆ

Dramaturginja i adaptacija teksta: DORA DELBIANCO
Scenografkinja i kostimografkinja: SANDRA DEKANIĆ
Izbor glazbe: IRENA POPOVIĆ

Uloge: ELIZABETA KUKIĆ, LINDA BEGONJA, MAJA POSAVEC, BORKO PERIĆ, EDO VUJIĆ, ANA MARAS, HRVOJE KEČKEŠ, DEAN KRIVAČIĆ, MARIO MIRKOVIĆ, IVAN ĐURIČIĆ, LUKA PETRUŠIĆ, NINA ERAK-SVRTAN, KOSTADINKA VELKOVSKA, MIA BEGOVIĆ, VELIMIR ČOKLJAT


Poklanjamo vam 1x2 ulaznice za premijernu izvedbu predstave ''Gospođa ministarka'' 21. rujna u kazalištu ''Kerempuh''! Prijaviti se možete tako da nam na info@gricni.com pošaljete mail s naslovom ''Gospođa ministarka'' zajedno sa svojim podacima. Prijave primamo do četvrtka, 20. rujna u 15h. Sretno!

Dvije ulaznice za premijernu izvedbu predstave ''Gospođa ministarka'' 21. rujna u kazalištu ''Kerempuh'' osvojila ja Gordana Licitar! Čestitamo! Hvala svim na sudjelovanju!
Branislav Nušić

__________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Postani član

Dobri stari Gricni

  • <span>Dobri</span> stari Gricni

    Prije nego smo pokrenuli poddomenu za kulturu više od godinu dana svakodnevno smo Vas uveseljavali originalnim "Gricni" člancima. I dalje, baš kao i do sad, nastavit ćemo s tom dobrom starom praksom!

    Opširnije...

Gricni na brzaka

Martovske ide
Drugi koncert iz Ciklusa Virtuoso!
Love will tear us apart
Stoljeće mudrosti
Green Lantern
Samoća primarnih brojeva
Moj sin samo malo sporije hoda
Pismo Heineru Mulleru
Filmske preporuke - žene iza kamera
Zaraza
GRIMIZNI MJESEC SEIJUNA SUZUKIJA
Danak anđelima
La Mama u Zagrebu
Fedrina ljubav
TOTALNA RASPRODAJA!

Gricni kategoriju